Tgrt Haber
30 Nisan 2022 15:15 - Güncelleme : 30 Nisan 2022 15:33

Ukrayna’dan Rusya’ya misilleme! Bombaladı

Ukrayna’ya 2 ayı aşkın süredir işgal harekatı düzenleyen Rusya’nın Bryansk Bölge Valisi Aleksandr Bogomaz, Ukrayna savaş uçakları tarafından Rus topraklarına girildiğini ve 2 sınır köyünün bombalandığını açıkladı. Yaşanan patlamalarda petrol tesisi zarar gördü.

Roketler iki sınır köyüne isabet ederken patlamadan dolayı petrol tesisi zarar gördü.
Roketler iki sınır köyüne isabet ederken patlamadan dolayı petrol tesisi zarar gördü.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları aralıksız sürerken, Ukrayna’nın misilleme olarak Ukrayna-Rusya sınırındaki Bryansk bölgesine saldırı düzenlediği iddia edildi. Bryansk Bölge Valisi Aleksandr Bogomaz yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya ait bir savaş uçağının Rus topraklarına girerek saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

PETROL TESİSİ ZARAR GÖRDÜ

Rus hava savunma sistemlerinin, Ukrayna uçağına karşı hemen devreye girdiğini aktaran Bogomaz, “Bugün TSİ 06.50'de Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir uçak, Rus hava savunma sistemleri tarafından tespit edildi. Unsurun, Rusya Federasyonu topraklarına girmesini önlemeye yönelik aktiviteler gerçekleştirilirken Starodubsky bölgesindeki Zhecha yerleşim alanına 2 adet roket isabet etti. Yaşanan patlamalar nedeniyle bir petrol tesisinin teknoloji binası zarar gördü. Diğer ikinci roket ise bir alanda hasara yol açtı” dedi.

3 KEZ SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Ukrayna sınırına 25 mil uzaklıktaki Belgorod bölgesinde bir ay içerisinde petrol ve silah depolarını hedef alan üç ayrı saldırı düzenlendi. Ukrayna resmi makamları, bugün yapılan saldırıyı üstlendi. Ukrayna uçağının, Rus hava savunma sistemlerinin harekete geçmesiyle uzaklaştığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...