Tgrt Haber

Ukrayna'ya ek maddi yardım talebine Macaristan'dan ret: Para nereye gidiyor? 

30 Haziran 2023 18:47 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 18:50
Ukrayna'ya ek maddi yardım talebine Macaristan'dan ret: Para nereye gidiyor? 
Ukrayna,Macaristan,Orban,yardım,savaş

Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'ya 50 milyar euroluk ek maddi yardım önerisine Macaristan Başbakanı Viktor Orban'dan veto geldi. Yardımın yapılmaması gerektiğini söyleyen Orban, önceki yardımların nereye harcandığını öğrenmek istediklerini söyledi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AB Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Macaristan'ın Ukrayna'ya ek yardım teklifine destek vermeyeceğini belirtti.

Başbakan Orban, "Ukrayna'ya daha fazla kaynak sağlamadan önce, önceki 70 milyar euroluk yardımın nasıl harcandığının açıklanması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

"UZUN BİR MÜCADELE BAŞLIYOR"

AB'nin Ukrayna’ya 50 milyar euroluk ek kaynak sağlama teklifinin gülünç ve saçma olduğunu söyleyen Macar Başbakan, "Üye ülkelerin Ukrayna’ya ek kaynak sağlanması teklifini desteklemesi neredeyse imkansız. Uzun bir mücadele başlıyor" ifadelerini kullandı. 

50 MİLYAR EUROLUK EK YARDIM PLANLANIYORDU 

Avrupa Birliği 20 Haziran Salı günü Ukrayna’ya 50 milyar euroluk ek maddi yardım yapılacağını duyurmuş, Ukrayna’ya verilecek hibe ve imtiyazlı krediler ile ülkenin ekonomik sıkıntılarının giderilmesi ve yeniden yapılanmasının sağlanmasının amaçlandığı belirtilmişti. 

 

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...