Tgrt Haber
31 Ekim 2023 13:27 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 13:46

UNICEF’den endişe veren Gazze açıklaması: Çocuklar için mezarlığa dönüşüyor

İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenler arasında çocuklar dikkat çekiyor. UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki çocuk ölümlerinden endişe duyduklarını ve Gazze'nin çocuklar için mezarlığa dönüştüğünü söyledi.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
UNICEF’den endişe veren Gazze açıklaması: Çocuklar için mezarlığa dönüşüyor
İsrail,Filistin,gazze,

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, BM Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısında, İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazze'deki çocukların, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalardan olumsuz etkilendiğini vurgulayan Elder, "Gazze'de artan çocuk ölümlerinden endişe duyuyoruz. Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüşüyor." ifadelerini kullandı.

“TIBBİ BAKIMSIZLIKTAN ÖLÜYORLAR”

Elder, UNICEF'in çatışmalar için acil ateşkes ve Gazze'ye insani yardım malzemelerinin kesintisiz ulaştırılması çağrısını yineleyerek "Gazze'deki çocuklar yalnızca bombardımanlar nedeniyle ölmüyor, onlar ihtiyaç duydukları tıbbi bakım eksikliği nedeniyle de ölüyor." dedi.

Gazze çocuklar için mezarlığa dönüştü.

ÇOCUKLARI HEDEF ALIYORLAR

Öte yandan İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da biri çocuk 2 Filistinliyi öldürdü. Filistin Sağlık Bakanlığının yazılı açıklamasına göre, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'ta İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 14 yaşındaki Muhammed Abdulkadir Harraz hayatını kaybetti.

Tubas kentinde de İsrail askerlerinin düzenlediği baskında vurulan 70 yaşındaki Ruhi Reşid Savafita yaşamını yitirdi. Filistin Kızılayı, İsrail askerlerinin kurşunuyla yaralanan 9 kişinin tedavi için Türk Tubas Hastanesine sevk edildiğini duyurdu. İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ya da Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 124'e yükseldi.

SU SIKINTISI DENİZ SUYUNA YÖNELTTİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılar ve ablukası sonucu yaşanan ciddi su sıkıntısı, Gazze'deki Filistinlileri banyo yapmak ve çamaşır yıkamak için deniz suyunu kullanmaya yöneltti. İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de gıda ve içme suyu konusunda ciddi kriz yaşanırken halk temiz olmayan suları tüketmek zorunda kalıyor.

Bölgeye su sağlayan boru hatlarının İsrail tarafından kapatılması nedeniyle Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerinde su kesintisi yaşanıyor. Bölgedeki tek elektrik santralinin, iki haftadan uzun bir süre önce yakıt yokluğundan çalışmayı durdurması da su kuyularının atıl hale gelmesine ve evlere giden borulara su pompalanmasının durmasına neden oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...