Tgrt Haber

UNICEF'ten acil ateşkes çağrısı: Gazze'de durum korkunç

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2023 21:38 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 23:24
UNICEF'ten acil ateşkes çağrısı: Gazze'de durum korkunç
UNICEF,Gazze

İsrail, Gazze'ye 22 gündür bomba yağdırırken saldırılar yoğunlaştırdı. 7 Ekim'den bu yana en yoğun bombardıman dün gece gerçekleşirken Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) ateşkes çağrısı geldi. UNICEF İcra Direktörü Catherine Russel, İsrail'in saldırıları sonrası, "Gazze'de durum korkunç, derhal insani ateşkes talep ediyoruz" dedi. 

İsrail ordusu, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'yi 22 gündür bombalıyor. İsrail'in elektriğini kestiği ve yakıt girişine izin vermediği için karanlığa bürünen Gazze'de masum çocuklar hayatlarını kaybediyor. 

Dünyayla iletişimi kesilen Gazze'de 2 milyon kişiden haber alınamazken dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşları da siviller için çağrıda bulundu. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russel, hava saldırılarını sıklaştıran İsrail'in durdurması için çağrıda bulundu, ateşkes için harekete geçilmesini istedi. 

UNICEF İcra Direktörü Russel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Herhangi bir çocuğun öldürülmesi veya esir alınması rezalettir. Durması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Gazze'de birkaç çalışanıyla irtibatta olduğunu vurgulayan Russel, "Gazze'deki durum korkunç. Tekrar söylüyoruz, derhal insani ateşkes ve güvenli erişim talep ediyoruz" diye konuştu. 

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail ordusu, 22 gündür yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni gece gündüz bombalıyor. Gazze’nin her bölgesini hedef alan İsrail saldırıları, dün akşam bölgenin kuzeyinde yoğunlaştı. İsrail'in elektriğini kestiği ve yakıt girişine izin vermediği için karanlığa bürünen Gazze'de gökyüzünü sık sık atılan bombaların ateşi aydınlattı. 

İsrail hava araçları yaklaşık bir saat boyunca bölgeye arka arkaya bombalar bıraktı. Patlama sesleri, İsrail tarafındaki Sderot şehrine kadar ulaşırken, bölge sakinleri, İsrail'in bu akşam başlattığı saldırıların 7 Ekim'den bu yana düzenlenen en yoğun bombardıman olduğunu ifade etti. İsrail ordusu, bölgeyi hava saldırılarının yanı sıra obüsle de vurdu.

GAZZE'NİN DÜNYAYLA BAĞLANTISI KESİLDİ 

Tüm bunlar yaşanırken abluka altındaki Gazze Şeridi ile iletişimin kesildiği bildirildi. Filistin telekomünikasyon şirketi "Jawwal", sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...