Tgrt Haber

UNICEF'ten Gazze için korkutan uyarı: 1 milyon çocuk uçurumun kenarında

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Kasım 2023 07:20 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 07:21
UNICEF'ten Gazze için korkutan uyarı: 1 milyon çocuk uçurumun kenarında
,İsrail,Gazze,Filistin,Hamas,Savaş,Çocuk

UNICEF, İsrail'in saldırılarıyla sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği Gazze için endişelendiren bir uyarıda bulundu. 1 milyon çocuğun uçurumun kenarında yaşadığını belirten UNICEF, yakıt ve tıbbi malzeme temininin sağlanması çağrıda bulundu.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ordusunun 36 gündür yoğun bombardımana tuttuğu Gazze'de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bini geçti. Özellikle hastaneleri hedef alan İsrail'in, yakıt girişine izin vermediği için de bölgede tedaviler imkansız hale geldi ve kentte sağlık sistemi çöktü.

Hiçbir şekilde Gazze'de sivillere acımayan İsrail ordusu, kentte bir gün içinde 6 hastaneyi birden hedef aldı. Hamas, kentin batısındaki Şifa Hastanesi'nde sivillerin ve sağlık çalışanlarının hedef alınmasından ABD yönetimi ve Joe Biden'i sorumlu tuttu.

GAZZE'DE SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Bölgede tüm bu gelişlemer yaşanırken Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF), sağlık sisteminin çöktüğü Gazze için endişelendiren bir uyarıda bulundu. 

UNICEF'ten Gazze için korkutan uyarı: 1 milyon çocuk uçurumun kenarında

UNICEF tarafından yapılan yazılı açıklamada, başta Gazze'nin kuzeyi olmak üzere sağlık sisteminin neredeyse tamamen çökmesi ve hizmet verilemiyor olmasının çocukların hayatını tehdit ettiği aktarıldı.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ 24 SAATTİR DEVRE DIŞI

Rantisi ve Nasr çocuk hastanelerinin üst üste saldırılara maruz kaldığı belirtilen açıklamada, bu hastanelerde yoğun bakım ve çocuk yoğun bakım üniteleri dışında son 24 saattir hizmet verilemediğine işaret edildi.

UNICEF'ten Gazze için korkutan uyarı: 1 milyon çocuk uçurumun kenarında

"ÇOCUKLARIN YAŞAM HAKKI ELLERİNDEN ALINDI"

Açıklamada, Gazze'nin kuzey kesiminde başka çocuk hastanelerinin de gerek yakıt sıkıntısı gerekse saldırılar nedeniyle hizmet dışı kaldığı ve bu nedenle aktarıldı. UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Hudr'un ifadelerine yer verilen açıklamada, Gazze'deki çocukların yaşama hakkının ellerinden alındığı kaydedildi.

"ÇOCUKLAR UÇURUMUN KENARINDA"

Hudr'un, "Gazze'deki çocuklar, özellikle de kuzeydekiler uçurumun kenarında. Gazze'nin kuzeyinde hala binlerce çocuk var. Bu çocukların gidecek hiçbir yeri yok ve büyük tehlike altındalar. Çocuk sağlığı tesislerine yönelik saldırıların derhal durdurulması, yakıt ve tıbbi malzeme temininin sağlanması çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri aktarıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...