Tgrt Haber
28 Haziran 2022 14:08 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 14:15

Üniversiteyi basan öğrenci dehşet saçtı! 2 ölü 1 yaralı

Irak'ın Erbil kentinde üniversiteden kovulan ve dönüş başvurusu reddedilen öğrenci, okulu bastı. Üniversitede göervli iki profesörü öldüren saldırgan bir personeli de yaraladı. Saldırganın daha önce tehditlerde bulunduğu öğrenilirken yakalandığı duyuruldu.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Üniversiteyi basan öğrenci dehşet saçtı! 2 ölü 1 yaralı
ırak,saldırı

Irak’ın Erbil kentindeki Selahaddin Üniversitesi’nde sabah saatlerinde bir öğrenci dehşet saçtı. Daha önce bir olaydan dolayı üniversiteden atılan öğrenci, okula dönüş başvurusunun reddedildiğini öğrenince üniversiteyi bastı.

Hukuk Fakültesi Dekanı Dr. Kawan İsmail’e 5 kez ateş eden öğrenci, ardından mühendislik fakültesinden Profesör Dr. İdris Hama’ya saldırdı. Korkunç saldırıda Profesör Hama Han olay yerinde hayatını kaybederken vücuduna 5 kurşun isabet eden Dekan İsmail kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Saldırıda 1 üniversite personeli de yaralanırken sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DAVA DURUŞMASINA GİTMEK YERİNE OKULU BASTI

Olayla ilgili konuşan Erbil Valisi Hoşnav, saldırganın dekanı daha önce tehdit ettiğini ve suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti. Tutuklanan ve kefaletle serbest bırakılan saldırganın, bugün dava duruşmasına gitmek yerine okulu bastı.

Öte yandan Erbil Emniyet Müdürlüğü, saldırganın yakalandığını duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...