Tgrt Haber

Ürdün: İsrail'in Doğu Kudüs'teki ihlallerini durdurun

23 Nisan 2021 16:29
Ürdün: İsrail'in Doğu Kudüs'teki ihlallerini durdurun
ürdün,,israil,,doğu kudüs,

Ürdün, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi ve Mescid-i Aksa'daki ihlal ve provokasyonlarını durdurması için uluslararası toplumu İsrail'e baskı uygulamaya çağırdı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfullah el-Fayiz, yaptığı yazılı açıklamada, aşırılık yanlısı Yahudi grupların Kudüs'te yaşayan Filistinlilere karşı dün ve bu sabah gerçekleştirdikleri provokasyonları kınadı.

Sözcü Fayiz, açıklamasında, "Söz konusu grupların Eski Şehir bölgesine ulaşmalarına izin verme, ırkçı sloganlar atma ve Kudüs'teki Filistinlilere saldırmalarına ilişkin tüm sorumluluk, işgal altındaki Doğu Kudüs'te uluslararası hukuka göre işgalci güç sayılan İsrail yönetimine aittir." ifadelerini kullandı.

Uluslararası topluma Eski Şehir bölgesi ve Aksa'daki ihlal ve provokasyonlarını durdurması için İsrail'e baskı uygulama çağrısı yapan Fayiz, İsrail'den "Uluslararası insan haklarına ilişkin yükümlülüklere bağlı kalmasını ve Eski Şehir bölgesi sakinlerine zarar verebilecek her şeyden vazgeçmesini" istedi.

İsrail makamlarının Filistinlilerin cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa’ya ulaşmaları konusunda uyguladığı kısıtlamalara da tepki gösteren Fayiz, İsrail'i tüm bu kısıtlamaları kaldırmaya çağırdı.

İsrail polisi, dün teravih namazı sonrası Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Şam Kapısı'nda toplanan Filistinlilere müdahale etmişti.

Filistin Kızılayı, İsrail polisinin müdahalesinde 105 Filistinlinin yaralandığını belirtmişti.

Olayların ardından Kudüs'ün farklı bölgelerinde Filistinliler ile Yahudiler arasında kavgalar yaşanmıştı. İsrail polisi, Kudüs'te dün akşamdan bu yana 50'den fazla kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...