Tgrt Haber
01 Kasım 2021 16:19

Putin ABD'nin Avrupa'ya füze yerleştirmesine tepki gösterdi

Rus lider Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri'nin Avrupa'ya füze sistemleri yerleştirme planlarının Rusya için 'çok büyük bir tehdit' oluşturduğunu belirtti.

Putin ABD'nin Avrupa'ya füze yerleştirmesine tepki gösterdi
vladimir putin,,abd,,füze,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanlığı yöneticileri ve savunma sanayi temsilcileri ile görüşmesinde, ABD'yi ima ederek, bazı ülkelerin Rusya ile aralarındaki 'stratejik eşitliği' bozma girişiminde bulunduklarını söyledi. Putin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''İyi biliyoruz ki yabancı meslektaşlarımızdan bazıları, bu eşitliği bozma girişimlerinden vazgeçmiyorlar. Söz konusu girişimlerden birisi de sınırlarımızın çok yakınına küresel füze savunma sistemleri yerleştirmek. Rusya’nın güvenliğine yönelik bu tehditleri fark etmememiz imkansız, bu duruma uygun biçimde yanıt vereceğiz.''

Putin ABD'nin Avrupa'ya füze yerleştirmesine tepki gösterdiRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Hava kuvvetlerinin savaşa hazır olduğunu dile getiren Putin, ''Zira Rusya’nın hava saldırılarından korunması ve stratejik eşitliğin sağlanması, hava kuvvetlerimizin savaşa ne denli hazır olduğuna ve teknik durumlarına doğrudan bağlıdır'' dedi.

Ayrıca Putin, ''ABD’nin Avrupa’ya orta menzilli füzeler yerleştirmek gibi herkes tarafından bilinen planları mevcut, bu da çok büyük tehlike ve tehdit oluşturuyor” diye de ekledi.

RUS DIŞİŞLERİ BAKANI: HER TÜRLÜ TEHDİTE HAZIRIZ

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO'nun Rusya ile herhangi bir etkileşim istemediğini belirtip ''Her türlü tehdide hazırız'' açıklaması yaptı.  Rusya-NATO Konseyinin çalıştığı dönemde NATO’nun Moskova’dan tek istediği şeyin "hayatı öğretmek" ve "Ukrayna konusunda toplanmak" olduğunu belirten Lavrov, "Tüm çıkarları propagandayı kamçılamak ve Rusya’ya baskı yapmaktı. Artık tamam, mesele kapandı'' dedi.

Putin ABD'nin Avrupa'ya füze yerleştirmesine tepki gösterdi
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

Lavrov, artık NATO’nun herhangi bir konuda Belçika’daki Rus büyükelçi vasıtasıyla sinyal gönderebileceğini dile getirdi.

BD’nin özellikle USS Porter savaş gemisi dahil Karadeniz’e sürekli savaş gemisi göndermesini de değerlendiren Lavrov, şu ifadeleri kullandı:

"Her türlü tehdide hazırız. Rusya topraklarının güvenliğini ve Karadeniz’in güvenliğini sağlama konusunda bizim için sorun yok. Ancak biz her zaman çatışmaya değil, iş birliğine dayalı projelerin geliştirilmesinden yanayız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...