Tgrt Haber

Vladimir Zelenskiy BM'ye seslendi: Rus ordusu Bucha'da kadın ve çocukları öldürdü

05 Nisan 2022 17:47 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 18:18
Vladimir Zelenskiy BM'ye seslendi: Rus ordusu Bucha'da kadın ve çocukları öldürdü

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna işgali devam ederken bütün dünya Bucha’dan gelen görüntülerle sarsıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne yaptığı hitabında, Rus ordusunun Ukrayna’nın Bucha kentinde kadın ve çocukları öldürdüğünü belirtti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş bir ayı geçerken Rus ordusunun Bucha kentinde yaptıkları tüm dünyada tepki gördü. Rus ordusu geri çekildikten sonra Bucha kentinde bina içlerinde ve sokaklarda çok sayıda elleri arkadan bağlanmış cesetler görüldü.

Vladimir Zelenskiy de dün yaptığı Bucha ziyaretinin ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, sadece Bucha'da 300'den fazla sivilin işkenceyle öldürüldüğünü açıkladı.

Ukrayna Başsavcılığı, Bucha'daki bir çocuk hastanesinin bodrumunda bir işkence odası bulunduğunu iddia etti. Ukrayna Başsavcılığı'nın Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bucha'da yapılan incelemelerde Rusya'nın savaş suçlarına dair kanıtlar toplandığı belirtildi.

LAVROV YALANLADI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün yaptığı açıklamada Rus askerlerinin böyle saldırılarda bulunmadığını söylerken, bu cesetleri Ukrayna’nın kasten yerleştirdiğini öne sürmüştü

ZELENSKİY BM'DE HİTAP ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne yaptığı hitabında, Rus ordusunun Ukrayna’nın Bucha kentinde kadın ve çocukları öldürdüğünü belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Bucha Rusya’nın Ukrayna’daki vahşetinin sadece bir örneği” dedi.

Zelenskiy açıklamasının devamında, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerine atıfta bulunarak, “2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü savaş suçları işlendi. Uluslararası güvenlik sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini açıkladı.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...