Tgrt Haber
08 May 2023 13:28 - Güncelleme : 08 May 2023 13:45

Wagner'in tehdidi tuttu! Kremlin söz verdi, geri adım haberi geldi

Kısa süre önce Bakhmut cephesinden ayrılık kararı alan Rusya'ya bağlı paralı asker grubu Wagner, Kremlin'in mühimmat desteği sözü sonrası kararından caydı.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
Wagner'in tehdidi tuttu! Kremlin söz verdi, geri adım haberi geldi
Wagner,Rusya,Bakhmut,Ukrayna

Rusya'nın Ukrayna'da sürdürdüğü işgal hareketinin en önemli aktörlerinden biri de Moskova yötenimine bağlı çalışan paralı asker grubu Wagner’di. Ancak Wagner sözcüleri, geçtiğimiz günlerde mühimmat yetersizliği nedeniyle Bakhmut cephesinden çekilme kararı aldıklarını duyurmuştu. Rusya yönetimine tehdit olarak algılanan bu açıklama

"EMİR ALDIK, SAVAŞIYORUZ"

Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin yaptığı son açıklamada, "Bu gece savaşmamız için emir aldık. Saldırılara devam etmemiz için gerekli olan mühimmat ve silah desteğinin sağlanacağı yönünde bize söz verildi” ifadelerini kullandı.

İlerleyişlerinin sürdüğünü ve mühimmat beklediklerini kaydeden Prigojin, Wagner'in savaşın bir parçası olduğunu hatırlatarak Rus ordusu ile ortak operasyonların devam edeceğini ifade etti.

Wagner'in tehdidi tuttu! Kremlin söz verdi, geri adım haberi geldi

"YÜZDE 95'İ KONTROLÜMÜZDE"

Bakhmut kentindeki son durum hakkında da bilgi veren Prigojin, “Bugün itibarıyla kentin topraklarının yüzde 95’i bizim kontrolümüzde. Geri kalan yüzde 5'lik kısım, özel askeri operasyonlar açısından bir önem taşımıyor” ifadelerini kullandı.

Wagner'in kurucusu Prigojin, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, mühimmat yetersizliği nedeniyle Rusya Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığını eleştirmiş, 10 Mayıs’ta kritik noktadaki Bakhmut kentinden çekileceklerini duyurmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı, konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...