Tgrt Haber
01 Aralık 2014 18:08

WSJ'den Türkiye'deki üslerle ilgili iddia

Wall Street Journal gazetesi Türkiye ile ABD arasında IŞİD ile mücadelede iki ülkenin anlaşmaya yakın olduğunu iddia etti.

WSJ'den Türkiye'deki üslerle ilgili iddia
wall street journal, askeri üsler, IŞİD ile mücadele, Türkiye-ABD, GÜNCEL Haberleri,

Türk ve Amerikan yetkililere dayandırılan haberde, görüşmelerde koalisyon güçleri ve mülteciler için sığınak olacak ve Esed rejimine ait uçakların uzak tutulacağı bir güvenli bölge oluşturulması ele alınıyor. Eğer anlaşma sağlanırsa ABD ve koalisyon güçleri söz konusu güvenli bölgeyi ve Türkiye'den sınırı geçen muhalifleri saldırılara karşı korumak amacıyla İncirlik ve diğer Türk üslerini kullanabilecek.

Habere göre Türkiye, Suriye’nin üçte birini kapsayan çok geniş bir uçuşa yasak bölge teklifi sundu ancak Obama yönetimi bu fikre, "Esed rejimine karşı savaş başlatmak manasına gelebilecek istilacı bir eylem olacağı" gerekçesiyle olumlu yaklaşmadı. Ankara’nın sınırda güvenli bölge oluşturulması talebinin bir diğer gerekçesi ise Türkiye’de eğitilen muhaliflerin ve muhaliflere destek amaçlı kullanılan hatların korunmasını sağlayacağı fikri olduğu belirtildi.

Amerikalı yetkililere göre uçuşa yasak bölge yerine sınırda dar bir güvenli bölge kurulursa Suriye hava savunma sistemini devre dışı bırakacak herhangi bir saldırıya gerek kalmayacak. Bunun yerine ABD ve koalisyon güçlerince Esed rejimine güvenli bölgeden uzak durması şeklindeki basit bir uyarı yeterli olacak. Aksi takdirde misilleme tehdidinde bulunulacak..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...