Tgrt Haber
21 Şubat 2015 21:14

Yanukoviç Ukrayna'ya dönmek istiyor

Ukrayna'nın eski Devlet Başkanı Yanukoviç, "fırsat doğduğu zaman" ülkesine döneceğini açıkladı.

Yanukoviç Ukrayna'ya dönmek istiyor
ukrayna,

Ukrayna'nın eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, "fırsat doğduğu zaman" ülkesine döneceğini açıkladı. Yanukoviç, geçen yıl protesto gösterileri sonucu ülkeyi terk etmesine yol açan meydan olaylarının yıldönümünde, bazı Rus televizyon kanallarına açıklamalarda bulundu. Muhalefetin başına geçmek için birkaç kez ülkesine dönme planı yaptığını söyleyen Yanukoviç, yakın çevresinin buna karşı çıktığını, bu nedenle planlarını ertelediğini belirtti. Ukrayna'daki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini ifade eden Yanukoviç, "Fırsat doğduğu zaman ülkeme geri döneceğim ve halkın yaşamını kolaylaştırmak için elimden geleni yapacağım"dedi.
 
Ülkenin doğusunda yaşanan çatışmalara da değinen Yanukoviç, Kiev yönetimini eleştirerek, Donbas'daki ayrılıkçıların faaliyetlerini "savunma tepkisi" olarak değerlendirdi.
 
Yanukoviç'in Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını askıya alması üzerine, 2013'ün Kasım ayında Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda protesto eylemleri başlamıştı. Daha sonra protestocular ile hükümet güçleri arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda eylemci hayatını kaybetmişti. Olayların ardından Yanukoviç, Şubat 2014'te başkent Kiev'i terk ederek Rusya'ya gitmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...