Tgrt Haber
14 Ağustos 2022 11:58 - Güncelleme : 14 Ağustos 2022 12:16

Yazar Rüşdi'ye saldırıda şoke eden detaylar, saldırganın ev ve telefonundan çıktı

ABD'deki bir konuşma esnasında yazar Salman Rüşdi'ye (75) saldıran ve ağır yaralayan Hadi Matar'ın New Jersey'deki evinde arama yapıldı. Matar’la ilgili evinde, sosyal medya hesaplarında ve telefonunda çıkan görüntüler dikkat çekti. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: ABC News
Yazar Rüşdi, biri boynundan olmak üzere yaklaşık 10 bıçak darbesi aldı ve sağlık durumu ağır.
Salman Rüşdi,Hassan Nasrallah,Hadi Matar
Yazar Rüşdi, biri boynundan olmak üzere yaklaşık 10 bıçak darbesi aldı ve sağlık durumu ağır.

Dünyanın gözü önünde bıçaklanarak hastaneye kaldırılan yazar Salman Rüşdi'ye saldıran  24 yaşındaki Hadi Matar'ın evine arama yapıldı. Müfettişler tarafından mercek altına alınan saldırganın sosyal medyası ve telefonundaki görüntüler şoke etti.  Biri boynundan olmak üzere yaklaşık 10 bıçak darbesi alan Rüşdi’nin sağlık durumu ağır.  Rüşdi, helikopterle yaklaşık 40 dakika mesafede bulunan UPMC Hamot Surgery Center Hastanesine kaldırılarak ameliyata alınmıştı. 1980'lerde yazdığı Şeytan Ayetleri kitabı üzerine Rüşdi hakkında, o dönemin İran lideri Ayetullah Humeyni tarafından ölüm fetvası verilmişti. Henüz hiçbir İranlı yetkili saldırıyla ilgili yorum ya da açıklama yapmadı.

Şİİ VE İRAN SEMPATİZANI 

Olay yerine gözaltına alınan saldırganın bağlantıları FBI taraflıdan araştırılıyor.  Emniyet yetkilileri, Salman Rüşdi'nin saldırısına ilişkin soruşturma hakkında ABC News'e bilgi verdi. Yetkililer "Şüphelinin sosyal medya hesapları araştırılıyor. Ön soruşturma Şii aşırılıkçılığına ve İran rejimine/İslam Devrim Muhafızları'na sempati duyma olasılığını veya sempati duyduğunu gösteriyor" dedi. 

TELEFONUNDAN GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Yetkililer şüphelinin Kaliforniya'da doğduğunu söyledi.  Şüphelinin telefonunda ABD'nin insansız hava aracı saldırısında öldürülen İranlı Tümgeneral Kasım Süleymani ve Irak'ın İran yanlısı milis hareketinin lideri Ebu Mehdi el-Mühendis'in fotoğraflarını bulduklarının altını çizdi.

Yazar Rüşdi'ye saldırıda şoke eden detaylar, saldırganın ev ve telefonundan çıktı

 İranlı Tümgeneral Kasım Süleymani ve öldürüldüğü yer. 

HASSAN NASRALLAH ADINDA SAHTE EHLİYET

Polis, şüphelinin Lübnan terör örgütü Hizbullah'ın lideri Hassan Nasrallah'a atıf olan "Hassan Mughniyah" takma adıyla sahte bir New Jersey ehliyeti ele geçirdi. Kaynaklar, 2008'de öldürülmeden önce 2 yetkilinin olduğunu söyledi. Dedektifler şimdi saldırıyı "İran rejimi için güçlü ideolojik destek göstergelerine sahip bir kişi" tarafından "görünürde bir suikast girişimi" olarak nitelendiriyor.

 

Kaynak: ABC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...