Tgrt Haber

Uçakta eksik olan birkaç vida uçuşu iptal ettirdi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: New York Post
23 Ocak 2024 09:00 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 09:34
Uçakta eksik olan birkaç vida uçuşu iptal ettirdi
New York

İngiliz gezgin Phil Hardy, İngiltere'deki Manchester Havalimanı'nda bindiği uçaktaki eksik dört civatayı fark etmesi üzerine uçuş iptal edildi.

New York'a gidecek Virgin Atlantic uçuşunda bulunan 41 yaşındaki İngiliz gezgin Phil Hardy, uçakta eksik dört civatayı fark etti ve kabin ekibini uyarmaya karar verdi.

Virgin Atlantic temsilcisi, mühendislerin Airbus A330 uçağının New York City'deki John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'na planlı kalkışından önce bakım kontrollerini yapmaları için derhal çağrıldığını söyledi.

Hardy tarafından çekilen görüntülerde, mühendislerden birinin uçağın kanadına tırmandığı ve ardından bazı bağlantı elemanlarını tornavidayla tamir ettiği görülüyor.

UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Virgin temsilcisi, uçuşun "ihtiyati ek mühendislik bakım kontrolleri için zaman sağlamak" amacıyla iptal edildiğini ve bu sayede ekibimize incelemelerini tamamlamaları için maksimum sürenin tanındığını söyledi.

Uçakta eksik olan birkaç vida uçuşu iptal ettirdi

Airbus'ın A330 yerel baş kanat mühendisi Neil Firth, etkilenen panelin uçağın aerodinamiğini geliştirmek için kullanılan ikincil bir yapı olduğunu dile getirdi.

"UÇAĞA EK BİR BAKIM KONTROLÜ UYGULANDI"

Firth, "Bu panellerin her birinde 119 bağlantı elemanı bulunuyor, dolayısıyla kanadın yapısal bütünlüğü veya yük kapasitesinde herhangi bir etki olmadı ve uçağın kullanımı güvenliydi" dedi ve şöyle devam etti:

"Tedbir amaçlı olarak uçağa ek bir bakım kontrolü uygulandı ve bağlantı elemanları değiştirildi."

Kaynak: New York Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...