Tgrt Haber
09 Nisan 2022 16:39 - Güncelleme : 09 Nisan 2022 17:08

Youtube'dan Putin'e şok: Erişimi engelledi

Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle binlerce ekonomik yaptırıma uğrayan Rusya’ya bir yaptırım da Youtube’dan geldi. Youtube, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın resmi kanalına erişimi engelledi.

Rusya yaptığı açıklamada Youtube'un yaptırımı ile ilgili bir gerekçe sunmadığını ifade etti.
Rusya yaptığı açıklamada Youtube'un yaptırımı ile ilgili bir gerekçe sunmadığını ifade etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırıların ardından birçok ülke Rusya'ya yaptırımlar uygularken son adım Amerikan teknoloji şirketi Google'a ait olan çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu Youtube'tan geldi. Youtube, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın resmi kanalına erişimi engelledi.

RUSYA’DAN TEPKİ

Erişim engeline Rusya'dan tepki gecikmedi. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Roskomnadzor, Amerikalı şirket Google'dan Duma'nın Youtube kanalı Duma TV'ye erişimi derhal yeniden başlatmasını ve bu tür kısıtlamaların getirilmesinin nedenini açıklamasını talep etti" ifadelerini kullandı.

Google'ın yaptırımlar çerçevesinde böyle bir karar alamayacağı kaydedildi. Gerekçe sunulmadığı da belirtilirken açıklamada, Google tarafından daha önce de benzer bir girişimde bulunulduğu hatırlatıldı.

ABD BİLGİNİNTEKELİ OLMAK İSTİYOR

Duma Başkanı Vyacheslav Volodin ise ABD'yi Rusların haklarını ihlal etmekle suçlayarak, "ABD, bilginin yayılması konusunda bir tekele sahip olmak istiyor. Buna izin veremeyiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...