Tgrt Haber

Yumurtalı pilav yapmak Çin'de kasıtlı hakaret sayılıyor! Ünlü aşçı hedef tahtasına oturdu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian
01 Aralık 2023 14:20 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 14:39
Yumurtalı pilav yapmak Çin'de kasıtlı hakaret sayılıyor! Ünlü aşçı hedef tahtasına oturdu
çin,yemek

Çin, yumurtalı pilavla karıştı. Ünlü şef Wang Gang, yemeğin nasıl yapılacağını anlattığı videosuyla tepkilerin hedefi haline geldi. Çin'in eski lideri Mao Zedong'un Kore Savaşı'nda hayatını kaybeden oğlu Anying'le dalga geçmekle suçlanan şef, özür diledi ve bir daha yapmayacağına dair söz verdi.

Çin mutfağının lezzetli ve kolay tarifli yemeği yumurtalı pilav adeta ülkeyi karıştırdı. Ünlü şeflerden Wang Gang, ülkenin popüler sosyal medya platformu Weibo'da yumurtalı pilav tarifi paylaştı ve zamanlama hatasını kimse affetmedi. Sosyal medyada 10 milyondan fazla takipçisi bulunan şef, tepki üstüne tepki çekti. Birçok kişi Gang'ı Çin'in eski lideri Mao Zedong'un Kore Savaşı'nda hayatını kaybeden oğlu Mao Anying'le dalga geçmekle suçladı. 

Paylaşım tarihinin tamamen bir tesadüf olduğunu söyleyen şef Gang, dedesinin de Kore Savaşı gazisi olduğunu, çocukken tüm hayalinin orduya katılmak olduğunu fakat fizik testinden geçemediği için olamadığını ifade etse de kurtulamadı. Açıklamalarının ardından özür dileyip, bir daha yapmayacağını söyleyen Gang, askerlere de çok büyük saygısı olduğunu belirtti. Fakat Gang'ın açıklamaları, kendisine tepki gösterenleri tatmin etmedi.

Daha önce de Wang, 2018 ve 2020'de Anying'in ölüm yıldönümünde benzer videolar yayımlayıp tepki çektiği için ''Hepsi mi tesadüf?'' yorumları yapıldı. Bir Weibo kullanıcısı Wang'ın özür videosunun altına “Hadi ilk sefer bir tesadüftü ama hepsinde olabilir mi?” yorumunu yaptı. 

Yumurtalı pilav yapmak Çin'de kasıtlı hakaret sayılıyor! Ünlü aşçı hedef tahtasına oturdu

YUMURTALI PİLAV ÇİN'İ NEDEN KARIŞTIRDI?

24 Ekim 1922'de dünyaya gelen Çinli subay Anying, 25 Kasım 1950'de Kore savaşı sırasında ABD bombardıman uçakları tarafından öldürüldü.  Fakat ortada dolaşan bir söylentiye göre Anying o gün, sığınağa girmek yerine yumurtalı pilav pişirmeye çalıştı ve sobadan çıkan duman nedeniyle yerlerini belli etti.  Çin'in resmi makamları ve tarihi kurumu bu iddiayı kesinlikle reddediyor.

Çin'de birçok kişiye göre Anying'in doğum ya da ölüm tarihleri civarında yumurtalı pilavdan bahsetmek kasıtlı bir hakaret eylemi.

Öte yandan 2018'de Xi Jinping liderliğindeki hükümet, Çin ya da Komünist Partisi için kendilerini feda etmiş kişilere hakaret etmeyi suç sayan yasayı kabul etmişti. 

Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...