Tgrt Haber

Yunan adaları için Türklere kapıda vize tarihi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
12 Mart 2024 10:51 - Güncelleme : 12 Mart 2024 11:10
Yunan adaları için Türklere kapıda vize tarihi
Yunan-Türk Ilişkileri, Vize Uygulamaları, Ege Adaları

Yaz ayları yavaş yavaş yaklaşırken Yunanistan'dan beklenen haber geldi. Türk turistler için Yunan adalarına hızlı vize uygulaması için tarih belli oldu. 

Yunan adaları için Türklere hızlı vize uygulamasında ertelenen tarih bir kez daha belli oldu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, Ege'de bulunan 5 Yunana adasına Türklere 'kapıda vize' programının 30 Mart'ta uygulanmaya başlayabileceğini söyledi. 

Bakan Gerapetritis, Türk turistlere yönelik hızlı vize programının neden geciktiğiyle ilgili Parlamento'ya sunduğu soru önergesine de cevap verdi. 

PASOK milletvekili Yorgos Nikitiadis, vize programının 1 Şubat'tan 1 Mart'a ertelendiğini ancak bu tarihin de geciktiğini belirtti. Yunan Bakan Gerapetritis ise gecikmenin programın farklı bakanlıklar arasında koordinasyon gerektiren karmaşık bir süreç olması nedeniyle kaynaklandığını, ilk olarak pilot bir uygulama olacağını söyledi. 

Öte yandan Gerapetritis, diğer adaların da programa dahil olma talebinde bulunduğunu ancak Şengen kısıtlamaları nedeniyle "kapıda vize" uygulamasının sınırlı kalacağını ifade etti.

Yunan adaları için Türklere kapıda vize tarihi - 1. Resim

KAPIDA VİZE UYGULAMASINI KAPSAYAN ADALAR

Yunanistan ile Türkiye arasında son aylarda gelişen olumlu gelişmeler üzerine Ege’deki 10 adada Türk turistlere verileceği açıklanmıştı. Avrupa Birliği'nin de onayladığı program kapsamında Yunanistan, ilk aşamada 5 Ege adasında Türklere "kapıda vize" vermeyi planlıyor. 

Yunanistan, kapıda vize uygulamasıyla Ege'deki adalara en az 1,5 milyon Türk turist bekliyor. Uygulama kapsamında Türk turistler Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Rodos, Sömbeki ve Kasteloris adalarında kapıda vize alarak bir hafta tatil yapabilecek.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...