Tgrt Haber

Yunan basını  Abdülhamid Han'ı yazdı! "Mavi Vatan'ın en güçlüsü"

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
11 Ağustos 2023 08:40 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 08:51
Yunan basını  Abdülhamid Han'ı yazdı! "Mavi Vatan'ın en güçlüsü"
Abdülhamid Han,Sondaj gemisi,Yunanistan

Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın yeni görev yerinin belli oluşu Yunanistan'da büyük yankı buldu. Medya, geminin teknik özelliklerini detaylandırırken, "Mavi Vatan filosunun en güçlüsü..." yorumu öne çıktı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kararlı ve tavizsiz faaliyetleri, Yunanistan'da adım adım izlenmeye devam ediyor. Türkiye'nin dördüncü, dünyanın ise beşinci büyük sondaj gemisi olan Abdülhamid Han'ın görev yerinin açıklanması sonrası Yunan medyasının manşetlerini bir kez daha Türkiye süsledi.

KATHİMERİNİ: TEMASLARI ETKİLEMEZ

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Kathimerini, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'ne geniş yer ayırdığı bir haberi servis etti. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar'ın açıklamalarına yer veren Kathimerini, "Türkiye Petrolleri Kurumu araştırma filosuna en son eklenen Abdülhamid Han'ın yeni görev yeri açıklandı" sözlerine yer verdi.

Potansiyel bir Türk kıta sahanlığı içinde hareket edeceği belirtilen Abdülhamid Han için gazete, "Ancak yine de 6 ay boyunca Yunanistan, Kıbrıs ve Türkiye'ye çok yakın olacak. Türkiye, kendi alanı içinde hareket ettiği sürece Atina endişeli değil. Bu nedenle de Ankara-Atina temaslarını etkimeleyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

ADIM ADIM İZLİYORLAR

Ta Nea ise benzer içerikli haberinde Marine Traffic navigasyon verilerine yer verirken, Abdülhamid Han'ın şu an Türkiye'nin güneyindeki Taşucun'da demirli olduğunu ifade etti. Gazete ayrıca, Barbaros Hayrettin ile Oruç Reis'in ise Karadeniz üzerinden lzlendiğini belirtti.

i-Eidiseis'in de gündeminde sondaj gemisi vardı. Yunanistan'ın merakla beklediği haberi duyuran gazete, "İşte Abdülhamid Han'ın görev alacağı yeni bölge" sözlerine yer verdi.

Aynı zamanda haberde, "Gemiler arasında teknolojik olarak en gelişmiş sondaj kulesi olan Abdülhamid Han, teknik donanımı ve fiziki özellikleri ile meşhur Mavi Vatan filosunun en güçlüsü olarak hizmet veriyor" denildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...