Tgrt Haber
12 Kasım 2021 14:00

Yunan medyası Erdoğan'ın göçmen çıkışından panik oldu

Atina’nın açıklamalarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göçmenlerle ilgili ‘Kapıları açarız’ sözleri Yunanistan medyasını korkuttu.

Yunan medyası Erdoğan'ın göçmen çıkışından panik oldu
Yunanistan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in göçmenler konusunda Türkiye'yi suçlamasına tepki gösterdi.  Erdoğan, açıklamasına "Mülteci krizinin Türkiye tarafından kaynaklandığını söylemek gerçekten nankörlüktür" dedi. 

"KAPILARI AÇARIZ" SÖZLERİ KORKUTTU

Erdoğan’ın "Eğer biz kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem" sözleri Yunan basınında yer aldı. Bu sözler üzerine panik manşetleri atan Yunan basınından Kathimerini gazetesi, "Yunanistan, hukukun üstünlüğü ile yönetilen bir Avrupa devletidir. Kendi sınırlarını koruyor" ifadesine yer verdi. Haberde, Yunan sınırlarının aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) sınırları olduğu belirtilerek, Brüksel'e "Sizin de sınırlarınızı koruyoruz" şeklinde mesaj verilmeye çalışıldı.

Yunan medyası Erdoğan'ın göçmen çıkışından panik oldu

ERDOĞAN'DAN YUNANİSTAN’A NANKÖR AÇIKLAMASI 

Erdoğan, yaklaşık 5 milyon mülteciye ev sahipliği yaptıklarını belirterek "Bunun 4 milyona yakını sadece Suriye... Irak var, Afganistan var vesaire... 5 milyona yakın mülteciyi ülkesinde ağırlayan, onlara ev sahipliği yapan bir ülkeye 'mülteci sorunu Türkiye'den kaynaklanıyor' demek nankörlüktür. Hepsinden öte Ege'de, Akdeniz'de mültecilerin botlarını şişleyerek onları ölüme mahkum eden ülke Yunanistan'dır "şeklinde konuşmuştu.

Yunan medyası Erdoğan'ın göçmen çıkışından panik oldu

"DÜRÜST DAVRANMIYORLAR"

Erdoğan konuşmasında "Elimizde bütün belgeler var. Çoluk çocuk demeden o botları şişleyerek, bazen kendi kıyı emniyeti, adı emniyet, ve oradan süratle geçmek suretiyle o botları devirerek batıran ve ölüme o insanları mahkum eden yine Yunanistan. Neyi konuşuyorum ben? Tamamıyla ne yazık ki Miçotakis de avanesi de yalanla gün geçiriyorlar, dürüst davranmıyorlar, dürüst davranmadıkları için de bölgede güven telkin etmiyorlar” demişti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...