Tgrt Haber
05 Kasım 2021 09:42

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Türkiye ile çözüm mümkün

Ege ve Doğu Akdeniz’de yayılmacı bir politika izleyen ve Türkiye’yi denizlerde sıkıştırmak için başka ülkelerle anlaşmalar yapan Yunanistan’ın Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye ile sorunların iki ülke liderleri arasında kurulacak samimi diyalog ile çözülebileceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Türkiye ile çözüm mümkün
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis,Ege sorunu,Doğu Akdeniz sorunu

Türkiye ile Yunanistan arasındaki  meseleleri AB-Türkiye meselesi haline getirmek için çabalayan, Türkiye’yi sıkıştırmak için Mısır, İsrail, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerle yakınlaşma stratejisi izleyen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis açıklamalarda bulundu. Türkiye ile uzlaşmanın yalnızca kendisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılacak samimi bir diyalog ile mümkün olduğuna inandığını söyledi. Yunan Mega televizyonuna verdiği röportajda Miçotakis, “Ege ve Doğu Akdeniz’de deniz yetki alanları son 40 yılın en önemli meselesidir.  Bu sorununu oturup konuşmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iletişimimi hiçbir zaman koparmadım” ifadelerini kullandı. 

FRANSA ORUÇ REİS’E SALDIRIR MI? 

Miçotakis, Paris yönetimi ile imzaladıkları savunma anlaşması ile “Türkiye’nin saldırması halinde Fransa’nın kendilerine katkıda bulunma yükümlülüğünü üstlendiğini” söyledi. Ancak “Oruç Reis gemisi yeniden Girit açıklarına gelir ve yeni bir gerginlik yaşanırsa Fransa destek için uçak ve fırkateyn gönderecek mi” sorusuna yanıt vermekten kaçındı.

MERKEL’E TÜRKİYE KONUSUNDA BASKI YAPTIM

Açıklamasında Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’ye yaklaşımını da eleştiren Yunan Başbakanı Miçotakis, “Türk-Yunan ilişkileri hakkında Merkel ile her zaman aynı görüşte değildik. Türkiye’ye karşı daha sert olması için çok baskı yaptım. Belki arabulucu rolünü oynayabilmek için kafasında tarafsız olmak vardı. Ancak Almanya bir AB ve NATO üyesi. Bir Avrupa ülkesinin tarafsız kalmasını kabul edemem” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...