Tgrt Haber
08 Ocak 2022 20:11

Yunanistan ile ABD'den Akdeniz'de ortak tatbikat

Akdeniz ve Ege'de hem enerji hem de askeri alanda stratejik iş birliği yapan ABD ve Yunanistan, bu kez Girit adası açıklarında ortak eğitim tatbikatı yaptı. Tatbikatta uçaksavar savunması, denizaltı ve deniz yüzeyi savaşına dair manevralar üzerinde çalışıldığı bildirildi.

Yunanistan ile ABD'den Akdeniz'de ortak tatbikat
yunanistan,,abd,,tatbikat,,akdeniz,

Aralık ayında enerji alanındaki ortak çalışmaların ilerletilmesi yönünde anlaşmaya varan, Batı Trakya’da Türkiye sınırına 45 kilometre mesafedeki Dedeağaç limanına dev askeri sevkıyat gerçekleştiren, Ege ve Akdeniz'de de askeri tatbikatlar yapan ABD ile Yunanistan, son olarak Girit adasında ortak eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 29 Aralık 2021 ve 4-5 Ocak 2022'de, Girit açıklarında, Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin ABD'ye ait uçak gemisi görev grubu (US Carrier Strike Group EIGHT, CSG-8) ile ortak eğitim tatbikatı yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, tatbikat sırasında uçaksavar savunması, denizaltı ve deniz yüzeyi savaşına ilişkin manevralar üzerinde çalışıldığı belirtilerek tatbikatın Ekim 2021'de Yunanistan ve ABD arasında imzalanan Karşılıklı Savunma İş birliği Anlaşması çerçevesinde düzenlendiği ifade edildi.

BAKAN AKAR'DAN YUNANİSTAN'A TEPKİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın Ege'de kıta sahanlığını genişletme çabalarına sert tepki gösterdi. Sürekli bir tahrik ve provokasyon olduğunu söyleyen Bakan Akar, "6 mil yapmışsın öyle veya böyle, haline şükret otur oturduğun yerde” ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın NATO içindeki çeşitli ülkelerle ittifak anlaşması yapıp mutabakat muhtırası imzalamasını da eleştiren Akar, "NATO varken bunlar niye? Silahlanma var bunlar kime karşı. Diyoruz ki bu silahlanma ne için? Normal savunma için çok fazla, Türkiye için çok az. Kendilerince boylarını aşan iddialar üzerinde yürümeye devam ediyorlar. İttifak içinde ittifak NATO'yu zayıflatır" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...