Tgrt Haber

Yunanistan sığınmacıları kurtaran aktivistlere dava açtı

15 Kasım 2021 22:01
Yunanistan sığınmacıları kurtaran aktivistlere dava açtı
Yunanistan,sığınmacı,,göçmen,

Yunanistan’da bir grup aktivistin mültecileri ölümden kurtarması Yunan adaletine takıldı. Aktivistlerin bu iyiliğine karşı her biri için 25 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Düzensiz göçmenleri Ege’de ölüme sürükleyen Yunanistan, skandal bir olay ile yeniden gündeme geldi. Yunanistan’da sığınmacıları kurtaran bir grup aktivist hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

3 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Bazı basın kuruluşlarında çıkan haberlere göre Yunanistan merkezli bir STK olan Uluslararası Acil Durum Müdahale Merkezinde (ECRI) çalışan 3 kişinin, 2018 yılında tutuklandığı, bu kişilerin de içerisinde bulunduğu 24 kişiye insan kaçakçılığı, kara para aklama ve suç örgütü üyeliği gibi suçlamalar yöneltildiği hatırlatıldı. Gönüllü arama kurtarma ekibi üyelerinden Sean Binder ve Sarah Mardini, 100 gün tutukluluk süresinin ardından kefaletle serbest bırakılırken, Yunan yargısının, mayıs ayında Somalili bir sığınmacı için insan kaçakçılığı suçlamasıyla 146 yıl hapis cezası istediği kaydedildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...