Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 13:42

Yunanistan'da orman yangınları kabineyi değiştirdi

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, hükümetinin haftalar süren orman yangınları sırasında gelen eleştirilerin ardından kabinesinde değişiklik yaptı. İtfaiye birimlerinden de sorumlu olacak Sivil Koruma Bakanlığı adında yeni bir bakanlık kurularak başına eski Genel Kurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis'in getirildi.

Yunanistan'da orman yangınları kabineyi değiştirdi
Yunanistan,,Kyriakos Miçotakis,,orman yangını

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, hükümetin haftalar süren orman yangınları nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalmasının ardından kabine değişikliğine gitti.

YENİ BAKANLIK KURULDU

Yapılan değişikliğe göre yangınla mücadele operasyonlarından da sorumlu olacak olan "Sivil Koruma Bakanlığı" adında yeni bir bakanlık kurularak başına eski Genelkurmay Başkanı ve eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis getirildi.

Yunanistan'da orman yangınları kabineyi değiştirdi

Yangınlarla mücadeleye öncülük eden Vatandaşları Koruma Bakanı Michalis Chrisohoidis'in yerine ise Panagiotis Theodorikakos getirildi. Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias Turizm Bakanlığına atanırken, yerini Athanasios Plevris aldı.

AĞIR BİLANÇO

Yunanistan’da birçok noktada çıkan orman yangınlarının büyük bir doğa felaketine neden oldu. Özellikle büyük yangıların yaşandığı Attika bölgesinin kuzey kesimleri ve Eğriboz Adası ile Mora Yarımadası'nda, yüz binlerce dönüm ormanlık alan ve tarım arazisi kül olurken, alevlere teslim olan 1000'in üzerinde ev ve iş yeri yandı, çok sayıda araç kullanılamaz hale geldi, vahşi hayvan yaşamı olumsuz etkilendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...