Tgrt Haber

‘Z’ harfini bu sefer Ukraynalılar kullandı! Ruslardan kan donduran intikamı böyle aldılar

04 May 2022 11:18 - Güncelleme : 04 May 2022 11:33
‘Z’ harfini bu sefer Ukraynalılar kullandı! Ruslardan kan donduran intikamı böyle aldılar

Rusya’nın Ukrayna topraklarına ait başlattığı işgalde simge olan ‘Z’ harfi bu sefer Ukraynalılar tarafından kullanıldı. Harkov’a yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Staryi Saltiv köyünü Rus askerlerinden kurtaran Ukraynalılar cesetleri ‘Z’ şeklinde dizdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta kan donduran görüntüler gelmeye devam ediyor. Savaşta simge haline gelen ve Putin’e destek için kullanılan ‘Z’ harfi Rus tankların yanı sıra askeri araçlar, sporcular ve oyuncak firmaları tarafından da kullanılmaya devam ediyor.

UKRAYNA RUS ORDUSUNDAN BAZI YERLERİ GERİ ALDI

Direniş karşısında işgal hızı yavaşlayan Rus ordusu başkent Kiev değil Harkov kentine yoğunlaşmış durumda. Putin’in güçleri Ukrayna’nın ikinci büyük şehrinin yaklaşık 40 km doğusuna püskürtülürken Ukrayna birlikleri kasaba ve köyleri geri aldı. Cesetler sokaklarda bulunurken haftalarca yattığı bir açık hava morgu görüntüsü kan dondurdu.

RUS ASKERLERİNİN CANSIZ BEDENİ İLE ‘Z’ HARFİ YAPTILAR

Harkov’a bağlı Kharkiv kenti Rus işgalinden kurtarılırken Ukraynalılar, Rus ordusunun cesetleri ile ‘Z’ harfi çizdi. AP tarafından fotoğraflanan bu an görenleri şaşkına çevirdi ve ‘Ukraynalı askerler Rus askerlerine misilleme yaptı’ şeklinde yorumlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...