Tgrt Haber
21 Ocak 2022 10:33

Rekoru kırdı! 19 yaşındaki Zara Rutherford dünyanın çevresini uçakla turladı

Dünya, 19 yaşındaki İngiliz-Belçikalı pilot Zara Rutherford’ı konuşuyor. Rutherford, hafif uçakla tek başına dünyanın çevresini dolaşmayı başaran en genç kadın oldu.

Rekoru kırdı! 19 yaşındaki Zara Rutherford dünyanın çevresini uçakla turladı
Zara Rutherford,dünyanın çevresini uçakla dolaşmak

İngiliz-Belçikalı 19 yaşındaki pilot Zara Rutherford, hafif uçakla tek başına dünyanın çevresini dolaştı. Kötü hava koşulları yüzünden turunu iki ay gecikmeli tamamlayan Rutherford'ı Belçika'nın Kortrijk-Wevelgem havaalanına inişinde ailesi ve gazeteciler karşıladı. Rutherford, bu başarısıyla dünyanın çevresinin uçakla turlayan en genç kadın pilot oldu. 

EN ZOR KISMI SİBİRYA'YI GEÇMEKTİ 

 41 gün Rusya'da, bir ay Alaska'da mahsur kalan Rutherford, inişinde kendisini karşılayanlara "gerçekten çok çılgıncaydı, daha tam olarak algılayamadım" ifadelerini kullandı. Genç kadın, 51 bin kilometrelik turu yapmaya karar verdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Rekoru kırdı! 19 yaşındaki Zara Rutherford dünyanın çevresini uçakla turladı

"En zoru, Sibirya üzerinden uçmaktı, hava çok soğuktu, motor arızalansaydı, bana ulaşmaları saatler sürerdi, sağ kalamazdım herhalde" dedi. Rutherford, çılgın bir şey yapmak isteyenlere "fırsatınız varsa, hiç durmayın" tavsiyesinde bulundu. Genç kadın 18 Ağustos'da başlayan Dünya turu sırasında beş kıtada 60'dan yerde durdu. 

Tek başına uçakla dünyanın çevresini dolaşan en genç kadın unvanı, daha önce Amerikalı pilot Shaesta Waiz'e aitti. Waiz 2017'te bu turu yaptığında 30 yaşındaydı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...