Tgrt Haber
15 Haziran 2022 12:25 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 12:39

Zelenski kayıplar için 'acı verici' dedi, Rusya tek şartını açıkladı!

Ukrayna'daki savaş ülkenin doğusunda yoğunlaşmış durumda… Her gün yüz üstünde Ukraynalı asker hayatını kaybederken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski askeri kayıplar için 'acı verici’ dedi…  Kimya fabrikasında siviller tahliye beklerken Rusya, tek şart sundu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Interfax Haber Ajansına
Zelenski kayıplar için 'acı verici' dedi, Rusya tek şartını açıkladı!
Zelenski,Rusya,Donbas

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik harekatı devam ediyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’den çekilen Ruslar, ülkenin doğusunda yer alan Donbas’a yoğunlaşmış durumda. Savaş şu an Donbas bölgesinin en stratejik kenti Severodonetsk'te yaşanıyor. Son olarak kent merkezini Rus birlikleri ele geçirirken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, mühimmatlarının azaldığını dile getirerek Batı ve ABD’den daha fazla silah desteği istemişti. Zelenski tarafından Severodonetsk  'savaşın merkez üssü' olarak tanımlanmıştı. 

RUSYA’DAN TESLİM OLUN ÇAĞRISI

Rusya Ulusal Savunma Yönetim Merkezi Başkanı Mikhail Mizintsev, Ukrayna birliklerinin TSİ 08.00 itibari ile teslim olmaları çağrısında bulundu. Rus ordusu, bu sabah TSİ 08:00'de açılan koridordan 12 saat boyunca sivillerin geçişine izin verileceğini söyledi.  Ancak Severodonetsk'i terk eden sivillerin sadece Rus işgali altındaki bölgelere gidebilecekleri açıklandı. Severodonetsk'te yaklaşık 12 bin sivilin kaldığı sanılıyor. Luhansk bölgesinde yer alan kentte çatışmalar başlamadan önce 100 bin kişi yaşıyordu.

ZELENSKİ KAYIPLARI DUYURDU: ACI VERİCİ

Rusya'nın bu çağrısına Ukrayna tarafından yanıt gelmezken Zelenski itiraf gibi bir açıklama yaptı. Zelenski, Severodonetsk ve kuzeydoğudaki Harkiv kentindeki kayıpların 'acı verici' olduğunu söyledi. Her gün 100 ile 200 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini ve yüzlercesinin yaralandığını belirten Zelenski, 'Ancak dayanmalıyız' dedi.

Luhansk Valisi Serhiy Haidai ise kentteki durumun daha da zorlaştığını belirtti. Kimya fabrikasında mahsur kalan siviller hakkında açıklama yapan vali Haidai, “Psikolojileri bu durumu kaldıramayacak noktaya ulaştı” dedi. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov geçen hafta yaptığı açıklamada savaşta her gün yaklaşık 100 askerlerini kaybettiklerini ve günde ortalama 500 askerin de yaralandığını söylemişti.

Kaynak: Interfax Haber Ajansına
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...