Tgrt Haber

Zelenskiy: Savaş seneler önce başladı on binlerce kişi hayatını kaybetti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Nisan 2022 09:29 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 09:45
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 51. günde de devam ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, son açıklamalarında Rusya-Ukrayna savaşının 24 Şubat'ta değil yıllar önce başladığını ve on binlerce insanın öldüğünü söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 51. günde de devam ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, son 8 yıl içinde Rusya'nın saldırıları nedeniyle 14 bin Ukraynalının hayatını kaybettiğini söyledi. Zelenskiy, video mesajında, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşının 24 Şubat'ta başlamadığını, Rus ordusunun 2014 yılından beri Ukrayna'ya saldırdığını belirtti.

Kırım'ı ele geçiren Rusların büyük bir askeri üsse dönüştürdüğüne söyleyen Zelenskiy, Karadeniz ve Azak'ı dünyanın en tehlikeli denizleri haline getirdiklerinin de altını çizdi. Zelenskiy,  "Bizim Donbas'ımızda korkunç ve sonu gelmeyen savaş başlattılar. 8 yıl boyunca insanlarımızı öldürdüler. Bu süre zarfında 14 bin insan öldü" dedi.

Zelenski, dünyanın Ukrayna'ya yapılanlara sessiz kalması nedeniyle Rusya'nın kapsamlı savaş başlatma kararı aldığını savundu.

ALMANYA VE MACARİSTAN'A TEPKİ

Öte yandan BBC'ye konuşan Zelenskiy, Rusya'ya karşı petrol satışlarında daha da sert önlemler alınması gerektiğini söyledi. Yaptırım çağrısını yineleyen Zelenskiy, Almanya ve Macaristan'a tepki gösterdi. Zelenskiy, Almanya'yı Rusya'nın bu yıl 250 milyar pound elde edeceği enerji satışlarına ambargo koyma çabalarını engellemekle suçladı.

Zelenskiy, Rus petrolünü almaya devam eden Avrupa ülkeleri için, "Rus petrolü için kanlı para ödeniyor" ifadelerini kullanarak, "Bazı ortaklarımız, artık bunun farklı bir zaman olduğunu ve bunun artık bir iş veya para meselesi olmadığını anlıyor. Bu bir hayatta kalma meselesidir” dedi.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...