Tgrt Haber

Zelenskiy'den Buça açıklaması: 300'den fazla kişi öldü

05 Nisan 2022 14:24 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 14:31
Zelenskiy, Nazi işgalini bile Rus işgali karşısında hafif kaldığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus askerleri tarafından sivil katliamın yapıldığı Buça'ya gitti. Zelenskiy, kentte 300'den fazla sivilin işkenceye uğradığını ve öldürüldüğünü söyledi.

Zelenskiy, Nazi işgalini bile Rus işgali karşısında hafif kaldığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya’nın işgalinin başladığı ardından ilk kez Kiev'den çıkarak sivil katliamın yaşandığı Buça'ya gitti. Zelenskiy, Rus ordusunun çekilmesinin ardından geriye ölülerle dolu sokakların kaldığı Buça'dan başkent Kiev'e döndüğünde açıklama yaptı. Olaylarla ilgili “savaş suçlarına dair” diyen Zelenskiy, Rusları 300'den fazla sivile işkence etmek ve öldürmekle suçladı.

NAZİ İŞGALİNDE GÖRMEDİKLERİMİZİ GÖRDÜK

Zelenskiy "İşgalcilerin yaptıklarına dair soruşturmamız başladı. Şu an elimizde, sadece Buça'da 300'den fazla insanın işkenceye uğradığı ve öldürüldüğü bilgisi mevcut. Kentin tamamındaki incelemeler tamamlandığında bu sayının yükselmesi de çok olası. Ve bu sadece bir kentte yaşananlar" dedi. Rus ordusunun geri çekildiği Borodyanka gibi kentlerde ölenlerin sayısının çok daha yüksek olabileceğini belirtildi. Zelenskiy, “Kiev'in kurtarılan bölgelerinde, Çernihiv ve Sumi'de yerel halk 80 yıl önceki Nazi işgalinde görmediklerini gördü. İşgalciler bunun sorumluluğunu kesinlikle üstlenecek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...