Tgrt Haber

Zelenskiy'den Erdoğan'a teşekkür paylaşımı

26 Şubat 2022 16:42 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 17:08
Zelenskiy'den Erdoğan'a teşekkür paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon konuşması gerçekleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, görüşmenin ardından Twitter hesabından teşekkür mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, askeri ve insani desteği için Türk halkı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sundu. 

Rusya’nın Donbass’a gerçekleştirdiği askeri harekatın üçüncü gününde bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ederken Rus ordusu, Kiev’e girdi. İki taraf da müzakere çağrılarında bulunurken Ukrayna’nın, daha fazla sivil ölümünün yaşanmaması için masaya oturma çağrısına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin müzakereye açık olduğunu söyleyerek karşılık verdi. 

ERDOĞAN'DAN ATEŞKES MESAJI

Tüm bunlara rağmen bölgeden acı haberler gelmeye devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ukrayna’ya hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için de acil şifalar dileyen Erdoğan, ateşkes mesajı da verdi. 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve son gelişmeler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmaması ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

KARADENİZ'E GEÇİŞİN ENGELLENMESİ ÖNEMLİ

Bu açıklamanın ardından bir açıklama da Zelenskiy’den geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan Zelenskiy, destekleri için Erdoğan ve Türk halkına teşekkür ederken Rus savaş gemilerinin Karadeniz’e geçişinin yasaklanmasının Ukrayna halkı için önemli olduğuna işaret etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...