Tgrt Haber

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi: Zelenskiy'i öldürmeye gelen Çeçen grup yok edildi

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
01 Mart 2022 23:35 - Güncelleme : 02 Mart 2022 14:46
Zelenskiy, Çeçen gruplar tarafından hedef alındı.

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i öldürmeye gelen grubun engellendiğini duyurdu. Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov konuya ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy, Çeçen gruplar tarafından hedef alındı.

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi, Rusya'nın saldırıları devam ederken çok kritik bir duyuru yaptı.

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov’un, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i öldürmek için gönderdiği V taburunun yok edildiği duyuruldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, "Bunların özel 2 grubu vardı. Bir grup Gostomel’de diğeri ise şu an yok edildi. Kimseye ne Devlet Başkanımızı veririz ne de toprağımızı" dedi.

UYDU TELEFONUNDAN HABERLEŞME

ABD merkezli yayın kuruluşu CNN, ABD'nin, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile savaş öncesi ABD'nin Ukrayna hükümetine verdiği güvenli uydu telefonu üzerinden sürekli iletişimde olduğunu yazdı.

CNN'in üst düzey ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD'li ve Ukraynalı yetkililer arasındaki en güvenli görüşmeler ABD'nin Kiev Büyükelçiliği üzerinden kuruluyordu. Ancak ABD, Kiev Büyükelçiliğini tahliye etmeye karar verince bu iletişim kanalı kesildi. Bunun üzerine ABD yönetimi, Rus işgali durumunda Ukraynalı yetkililer ile iletişimde kalmak için Ukrayna hükümetine güvenli uydu telefonları gönderdi.

UZAKTAN KORUMA

Söz konusu güvenli uydu telefonları sayesinde ABD yönetimi Ukrayna Devlet Başkanı Zelenksiy ile hareket halindeyken bile iletişimde kalabiliyor. Ayrıca ABD yönetimi, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'ya da benzer bir telefon verdi. Söz konusu telefonların elektrik gerektirdiğini belirten yetkililer, ancak gerekli durumlarda telefonların arabaya da bağlanabildiğini aktardı.

Rusya saldırıları karşısında zaman zaman sahada olan Zelenskiy, Çeçen gruplar tarafından hedef alındı. ABD ile iletişimde olan Zelenskiy bugün ölümden döndü.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...