Tgrt Haber
16 Ekim 2015 16:47 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

'Ruslar özür diledi'

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirloğlu'ndan flaş açıklamalar geldi. Sinirlioğlu, Rus yetkilireni, Rus uçaklarının Türk hava sahasının ihlali için özür dilediğini söyledi.

'Ruslar özür diledi'
dişişleri bakanı, rusya özür,

Sinirlioğlu, Rus uçaklarının Türk hava  sahasını ihlal etmesine ilişkin, "Ruslar birkaç kez özür dilediler, istemeden olduğunu  söylediler. Bir daha olmaması için tedbirler aldıklarını söylediler. Bir çalışma  grubu kurulmadı aramızda" diye konuştu.
Sinirlioğlu, AB'nin Türkiye'ye 3 milyar  avro yardım teklifi iddiası için "Suriyeli mülteciler için verilecek olan miktar  Türkiye'ye ihdas edilen fonlardan olmayacak. Daha önce önerdikleri gibi önemsiz  bir miktarda olmayacak. AB'nin taşın altına elimizi koyduk diyebileceği bir rakam  olacak" dedi.
DÜŞÜRÜLEN İHA
Sinirlioğlu, Türk hava sahasına giren  milliyeti belirsiz hava aracının düşürülmesi için de  "Sınırın 3 kilometre içinde vuruldu.  İHA'nın kime ait olduğunu tespit etmedik ama sınırın içinde düştüğü için üzerinde  çalışılıyor. Kimliği belli olunca açıklayacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...