Tgrt Haber
15 Ağustos 2016 15:16 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

E okul giriş, E -Okul veli bilgilendirme sistemi, TEOG nakil - TEOG tarihleri, nakil işlemleri

E okul, e okul giriş, e okul veli, MEB ilköğretim ve ortaöğretim öğrenci başarı durumu, e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, üzerinden öğrenilebiliyor. TEOG nakil tarihleri nakil işlemleri, Milyonlarca öğrencinin güncel okul bilgileri MEB e-Okul VBS üzerinde toplanıyor. Veliler, internetten e-Okul VBS portalını kullanarak, çocuğunun okul durumu hakkında güncel bilgiler alabiliyor.

E okul giriş, E -Okul veli bilgilendirme sistemi, TEOG nakil - TEOG  tarihleri, nakil işlemleri
e okul,e okul giriş,e okul meb,e okul veli,e okul veli bilgilendirme,e okul veli bilgilendirme sistemi,e okul teog,teog nakil,teog nakil işlemleri,nakil işlemleri,öğrenci,okul,seçim,TEOG,TEOG 2016

E okul giriş, e okul, e okul öğrenci meb, e okul veli bilgilendirme sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda eğitimde daha çağdaş ve daha modern standartların yakalanabilmesi amacı ile internet teknolojilerini çok daha aktif bir şekilde kullanmaya başladı. TEOG nakil tarihleri nakil işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul sistemi öğrencilerin ilk eğitime başlamalarından ortaöğretiminin sonuna kadarki arada geçen eğitim sürecini kapsamı dahilini alıyor. Milyonlarca öğrencinin güncel okul bilgileri MEB e-Okul VBS üzerinde toplanıyor. Bu kapsamda internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi ile birlikte velilerin, velisi oldukları öğrencilerin eğitim yaşamları içerisinde çok daha aktif ve etkin bir şekilde yer alması sağlanıyor

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaş internete erişim sağlayabildiği her yerden sadece dakikalar içerisinde pek çok alandaki işlemini daha kolay ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Aynı zamanda da gelişmiş ülkelerde eğitim içerisinde teknolojinin ve internetin aktif olarak kullanılmasının öğrenci başarılarında ve eğitim kalitesinde önemli etkilerde bulunması nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet altyapılı hizmetler oluşturulmaya başladı. Öğrencilerin güncel ve geniş kapsamlı eğitim bilgilerinin kayıtlı olduğu merkezi yönetimdeki bir eğitim portalı olen e-Okul sistemi ile birlikte Türkiye’de eğitimin çok daha çağdaş standartlarda sunulabilmesine olanak sağlıyor.

Elektronik ortam üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın teknoloji odaklı hizmet e proje uygulamaları kapsamında hizmete açılan sanal eğitim projesi MEBSİS sisteminin önemli bir parçası olan e-Okul sistemi 2007 yılının ocak ayından bu yana kesintisiz olarak hizmet veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi ile birlikte öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, sınav tarihleri, sözlü notları ve şube ortalaması gibi daha pek çok eğitim bilgisinin en güncel durumu internet kolaylığında incelenebiliyor. Özellikle de Günümüz modern Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan dijital tabanlı hizmetlerin başında kesinlikle e-Okul sistemi geliyor.

Günümüz modern Türkiye’sinde her eğitim günü sonunda öğretmenler tarafından öğrencilerin devamsızlık bilgisi, not bilgisi gibi güncel eğitim verilerinin girişi portala yapılıyor. İki aşamalı bir sistem olarak hizmet veren portal üzerinde öğrenciler ve velileri için ayrı bir portal, öğretmenler için ayrı bir portal bulunuyor. Böylelikle internet üzerinde yer alan ve internete erişimin mümkün olduğu her yerden rahatlıkla kullanılabilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi içerisinde bulunan her bir öğrencinin eğitim verilerinin en güncel şekilde yer alması sağlanabiliyor.

Günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde veliler ve öğrenciler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi kullanılıyor. Bu durum özellikle modern çağın yaşam standartları çerçevesinde çocuğunun okul durumuyla ilgilenebilmek için fazla vakit bulmakta zorlanan velilerin, internet erişiminin olduğu her yerden her eğitim günü sonunda dahi çocuğunun okuldaki durumu hakkında bilgi alabilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle de veliler internete erişim sağlayabildiği herhangi bir noktadan velisi olduğu öğrencinin okuldaki son durumu hakkında ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern çağında internet üzerinde yer alan e-Okul sistemi veliler ve öğrenciler tarafından yoğun şekilde kullanılıyor.

10, 11 VE 12. SINIFLAR İÇİN NAKİL İŞLEMLERİ

Nakil işlemleri bu dönemde sadece TEOG 2016 kapsamında değil 10, 11 ve 12. sınıflar için de başladı. Bu sınıflar için boş kontenjan bilgilerine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Söz konusu sayfadan genel müdürlük menüsündan istediğini okul türüne göre seçim yaptıkran sonra il, ilçe ve okul seçenekleri çıkacak. Burada da önce il ardından ilçe seçtikten sonra okul bölümünde seçtiğiniz konuma göre okullar menüden seçilebilir olacak. Bu işlem ile istediğiniz okulların 10, 11 ve 12. sınıf boş kontenjanlarını görebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...