Tgrt Haber
16 Aralık 2014 18:25 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

E okul yönetim bilgi sistemi ve E okul veli bilgilendirme sistemi kulanım

E okul sistemine giriş için yapmanız gerekenleri anlattığımız haberimizi inceleyerek; E okul yönetim ve veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

E okul yönetim bilgi sistemi ve E okul veli bilgilendirme sistemi kulanım
e okul,e okul veli bilgilendirme,e okul sistemi,takdir teşekkür hesaplama,e okul veli bilgilendirme sistemi,e okul kayıt,e okul lise giriş

İnternetin gelişmesi ile birlikte artık birçok işimizi internet üzerinden yapıyoruz. Bu internet hizmetlerine her gün bir yenisi eklenmekte. İnternet üzerinden hizmet sunan kurumlardan bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığıdır. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kurulan E-Okul hizmeti öğrenci, veli ve öğretmenlere kolaylık sağlayan bir uygulamadır.  E-Okul iki farklı sistemde çalışmaktadır. Bunlar veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgilendirme sistemidir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenci ve velilere yönelik iken E-Okul yönetim bilgi sistemi yönetici ve öğretmenlere yöneliktir. Aşağıda bu sistemlere nasıl giriş yapılacağı ve sistemin nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgiyi vereceğiz.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi
E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile velisi olduğunuz öğrenci hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu sistem sayesinde öğrenciniz hakkında birçok bilgiye sahip olabilirsiniz. Bu sistemin kurulması ile online olarak öğrenciyi takip edebilirsiniz. Sistemin sağladığı kolaylıklar ile öğrencinizi takip edebilirsiniz notlarını öğrenebilirsiniz. Bu sisteme giriş yapmak için TC kimlik numarası ve okul numarasına ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu bilgilere sahip iseniz öğrenciniz ile ilgili birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sisteminden aşağıda bahsettiğimiz bilgilere ulaşabilirsiniz;
Ders Programları; E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciniz ders programınızı öğrenebilirsiniz. Bu şekilde ne zaman okula gitmesi gerektiğini ve hangi günlerde hangi dersi olduğu hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Devamsızlık Bilgisi; Bu uygulama ile öğrencinizin ne zamanlarda okula gitmediğini, hangi derslerden devamsızlığı olduğunu öğrenebilirsiniz. Okula sizden habersiz gidip gitmediğini öğrenebilirsiniz.
E-Okul Not Bilgileri; E-Okul not bilgiler uygulamasıyla öğrencinizin hangi dersten  sınava girdiğini ve bu sınavlardan kaç puan aldığını öğrenebilirsiniz.  Bu şekilde öğrencinizin ders çalışmasını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca öğrencinizin sizden not gizlemesi durumu olmamaktadır.
Proje Ödevi; Bu uygulama ile öğrencinizin proje ödevinin varlığı yada yokluğu konusunda siz velileri bilgilendirmektedir. Bu uygulama ile ayrıca proje ödevinin notunu da öğrenebilirsiniz.
Kayıt Alınması/ Silinmesi; Öğrencinin kaydının başka okula alınması yada mevcut okulda bulunan kaydının silinmesi gerekiyor ise E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden bu işlemleri gerçekleştirilebilirsiniz.
Nakil Bilgisi; Öğrenciniz eğer ki başka bir okula nakil olması gerekiyor ise bu bilgiye E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz. Gerekli olan işlemleri bu sayfadan öğrenebilirsiniz.
Karne Notu;  E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile, öğrencinin yıl içinde almış olduğu puanlara göre yıl sonunda ona verilecek olan karne notlarını öğrenebilir siniz. Bunu sisteme giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Bunun için sizden istenilen öğrencinin kimlik numarası ve okul numarası gibi bilgileri yazmak sizin için yeterli olacaktır.
Diploma Notu; E-Okul veli bilgilendirme sisteminin sağladığı bilgilerden bir tanesi de öğrencinizin mezun olurken okuldan kaç puanla mezun olacağıdır. Bu şekilde öğrencinizin diploma notunu bu sistem üzerinden görebilirsiniz.
E-Okul yukarıda saymış olduğumuz birçok bilgiyi siz velilere sunmakta ve öğrencinizin okulda ki durumundan ve derslerdeki başarılarından haberdar olmanızı sağlamaktadır. Bu sistemden yararlanmak için yapmanız gereken MEB bünyesinde kurulmuş olan E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapınız. Burada sizden birkaç bilgi istenecektir. Bu bilgiler öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarasıdır. Bu bilgileri doğru bir şekilde giriniz. Daha sonra güvenlik kodu kısmına kutucukta bulunan sayıları giriniz. Son olarak ise tamam butonuna basınız. Açılan sayfada sizden öğrencinin sizin öğrenciniz olduğuna dair öğrenciniz ile ilgili birkaç soru sorulacaktır. Bunları doğru cevapladıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu şekilde açılan sayfadan öğrenciniz ile ilgili birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Şuan bulunduğu sınıfa kadar olan tüm geçmiş notlarını da ayrıca bu sayfa üzerinden öğrenebilirsiniz. Bu şekilde öğrencinizin bir önceki yıla göre başarısının değişip değişmediğinin karşılaştırmasını yapabilirsiniz. Bu sistemin kullanımı oldukça basittir. Ayrıca öğrenci de kendi notlarına bu sistem üzerinden bakabilir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencinin velisinden not saklaması durumu tarihe karışmıştır. Yukarıda bahsettiğimiz şekilde E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz.
E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi
E-Okul yönetim bilgi sistemi ise öğretmen ve yöneticiler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir sistemdir. Bu sistemden sadece okul yöneticileri ve öğretmenler yararlanmaktadır. Yani bu demek oluyor ki öğrenciler bu sisteme ulaşamazlar. Bu sistemden yararlanabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı’ na bağlı okullarda çalışan biri olmanız gerekmektedir. Eğer bu konumlardan birinde değilseniz E-Okul yönetim bilgilendirme sistemini kullanmanız mümkün değildir. E-Okul yönetim bilgi sistemi yöneticilere büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bu sistem ile eğer öğrenci nakil olacaksa nakil işlemlerini, yeni kayıt işlemlerin, kayıt yenileme işlemlerini, kayıt silim işlemlerini E-Okul yönetim bilgilendirme sistemi ile yapabilmektedirler. Bu sistem ile işlemlerinizi kısa bir şekilde yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmek için arama motoruna E-Okul yönetim bilgilendirme sistemi yazınız. Daha sonra açılan sayfada sizden kullanıcı adını ve şifreniz istenecektir. Bu bilgileri girdikten sonra yukarıda yazan işlemeleri  hızlı kolay bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Kullanıcı adınız ve şifreniz size Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecektir. Bu tür uygulamalar ile zaman kaybı yaşamadan birçok işleminizi yapabilirsiniz. Tek bir tıkla sisteme giriş yapabilir internet üzerinden işlemlerinizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.  E-Okul yönetim bilgilendirme sisteminden faydalanacak olan diğer kişiler öğretmenlerdir. Öğretmenler bu uygulama ile öğrencilerin notlarını, devamsızlık bilgilerini, proje ödevlerini ve puanlarını, karne notlarını sisteme girebilmektedirler. Öğretmenler bu uygulamadan yine yöneticilerin yararlandığı şekilde yararlanabilirler. Bunun için ilk olarak sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Açılan sayfaya kullanıcı adlarını ve şifrelerini girmeleri gerekmektedir. Son işlem olarak ise kutucuk içinde bulunan harfleri güvenlik kodu kısmına girerek giriş butonuna tıklayınız. Bu şekilde sisteme giriş yapılabilir ve kolay bir şekilde öğrenci ile ilgili bilgileri buraya girebilirler.
Gelişen teknoloji ile birlikte birçok işlem örneklerinde gördüğümüz gibi internet üzerinden yapılmaktadır. Bu sisteme her geçen gün yeni bir uygulama girmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı da gelişen teknolojiye ayak uydurarak E-Okul sistemini kurmuştur. Bu sistem ile birlikte hem veliler hem öğrenciler hem de yöneticiler birçok işlemini buradan gerçekleştirmektedirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler öğrencilerin okuldaki durumlarını internet üzerinden takip edebilmektedirler. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile de öğretmenler ve yöneticiler işlemlerini bu sistem üzerinden gerçekleştirmektedirler. Daha önceleri öğretmenler tüm notları not defterlerine el yazısı ile yazarak kaydederken şimdi internet üzerinden daha güvenli ve kolay bir şekilde E-Okul yönetim bilgi sistemine kaydetmektedirler. Veliler ise öğrencilerin durumlarını kolay bir şekilde bu sistemden öğrenebilmekte öğrencilerin devamsızlıklarını gizleme, notlarını gizleme gibi durumları ortadan kalkmaktadır. Bu şekilde veliler öğrencileri ile ilgili tüm bilgilere bu sistem üzerinden basit ve güvenilir bir şekilde ulaşabilmektedirler. İnternet üzerinde dolaşan bazı haberlere göre öğrencinin veli bilgilendirme sistemi üzerindeki notları değiştirebileceği ve bunları değiştirmek için bazı programlar olduğu söylenmektedir. Bu tür bilgiler doğru değildir. Öğrencilerin bu sistemindeki notları değiştirme olasılığı bulunmamaktadır. Çünkü yönetim bilgi sistemine giriş şifre ile yapılmaktadır ve bu şifre sadece yöneticilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmektedir. Notlar üzerinde değişiklik yapmak bu yüzden mümkün olamamaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...