Tgrt Haber
14 Nisan 2020 20:16 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Filyasyon nedir? Filyasyon ne anlama gelir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu basın toplantısında filyasyon teriminden söz etti. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından koronavirüs ile ilgili güncel gelişmeleri takip edenler filyasyon kelimesinin ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki filyason nedir, filyasyon ne anlama gelir? sorularının cevabını haberimizden ulaşabilirsiniz...

Filyasyon nedir? Filyasyon ne anlama gelir?
filyasyon nedir,filyasyon ne demek,fahrettin koca filyasyon

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda "filyasyon" terimini kullanması merak konusu oldu. Peki filyasyon nedir, filyasyonun koronavirüs ile alakası nedir? sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

FİLYASYON NEDİR?
Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Türkiye'deki koronavirüs vakaları ile ilgili güncel bilgileri paylaşan Bakan Koca, açıklamalarında filyasyon teriminden sıkça söz etti.  Filyasyon terimi tıpta hastalığın kaynağına ulaşmak anlamına gelir. Özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gibi bulaşıcı hastalıkların ilk ortaya çıkışını yani kaybağını bulmak için yapılan çalışma anlamına gelir.

Filyaskon kelimesi bulaşıcı hastalıkların gündemdeki koronavirüs gibi hastalıkların nereden veya hani sebeplerden kaynaklandığının tesoit edilmesi sürecinde yapılan çalışmaya verilen isimdir. Bulaşıcı hastalıklar ile mücadelede çok önem taşıyan filyasyon terimi detaylı bir çalışma ile hastalığın kaynağına ulaşma çabasıdır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...