Tgrt Haber
25 Şubat 2014 13:22 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

İşte tüm yönleriyle Sony Xperia Z2

Sony, bir yeni amiral gemisini daha bugün, MWC 2014'te tanıttı.

İşte tüm yönleriyle Sony Xperia Z2
İşte tüm yönleriyle Sony Xperia Z2,Sony Xperia Z,tek sorun kaerada,Sony, bir yeni amiral gemisi tüm yönleri,

Xperia Z2'ye iki farklı yönden bakılabilir aslında. İlk bakış açısına göre telefon, Xperia Z'ye göre önemli bir yükseltme olarak değerlendirilebilir. Ancak pek çok kullanıcının canını sıkacak bir diğer bakış açısı daha var. Bu iki telefon arasında, üstelik sadece 5 ay kadar önce Sony, Xperia Z1'i de piyasaya sürmüştü ve geride kalan 5 ay boyunca amiral gemisi konumundaki model oydu. Japon devinin, amiral gemisi modelini sadece 5 ay sonra tahttan indirmesi, Xperia Z1'i satın alanlar için hayal kırıklığı uğrayacaktır. Üstelik Z1 ve Z2'yi karşılaştırırsak, aralarında dağlar kadar fark olduğunu söylememiz pek doğru olmaz.
Xperia Z2'yi, Barselonda'da, MWC 2014'te deneme fırsatı bulduk. İlk söylenebilecek şey, herhalde ekranın kusursuz görüntüsü olacaktır. 5.2 inç'lik Full HD ekran, IPS LCD teknolojisi ile üretilmiş. Panelin kalitesinin yanında, ekranda ekstra etkileyici bir görüntü ile karşılaştık. Bunun nedeni ise, panelin kaltesi kadar, Sony'nin kullandığı "Live Color LCD" teknolojisi. Bu teknolojinin yardımıyla ekranda oluşturulan renkler tek kelimeyle kusursuz görünüyor.
Telefonun tasarımı, geleneksel Xperia Z tasarımı ile aynı çizgide kabul edilebilir. Çerçevenin sağ ve sol kısımları oldukça ince ancak üst ve alttaki geniş alanlar, bazı kullanıcıların hoşuna gitmeyecektir. Ayrıca bu alanlar, telefonun da büyük olmasına ve tek elle kullanımın zorlaşmasına yol açıyor. Yine de genel olarak bakarsak, telefonun elimizde tutarken verdiği his, kaliteli bir cihazla karşı karşıya olduğumuzu anlamamız açısından yeterli.Sony, Xperia Z2'de 2.3 GHz hızında çalışan dört çekirdekli yeni Snapdragon 810 işlemciye ve 3 GB RAM'e yer vermiş. Bu donanım, Z2'yi piyasanın en güçlü telefonlarından biri yapmak için yeterli. Android 4.4'le gelen telefonda, donanımın gücünü rahatlıkla hissedebiliyoruz. Ekranlar arasında geçişten tutun da, uygulamaların çalışmasına kadar hemen her işlem, en ufak bir takılma olmadan gerçekleşiyor.
Tek sorun, kamerada...
Fark ettiğimiz tek sorun, kamera konusunda yaşanıyor. Hem kameranın açılma hızı, hem de fotoğrafların işlenme hızı biraz yavaş. Ama bunun, henüz son sürüme ulaşmadığını sandığımız yazılıma bağlayabiliriz gibi görünüyor. Çünkü ne Z1'de, ne de Z'de böyle bir sorun yoktu.Xperia Z2'nin 20.7 megapiksellik kamerası, yeterli ışıkta oldukça başarılı. Tabi çektiğimiz fotoğraflrı, yukarıda da bahsettiğimiz kusursuz bir ekranda gördüğümüzü hatırlatmamız lazım. Xperia amiral gemilerinde, gece çekimlerinde yaşanan sorunların Z2'de düzelip düzelmediğini ise, ancak telefon test merkezimize ulaştığında anlayabileceğiz.Telefonda, Samsung ve LG'nin çok beğenilen iki özelliğinin de bulunduğunu belirtmek lazım. "Smart Backlight Control" özelliği, aslında Samsung'un amiral gemilerinde gördüğümüz "Akıllı Bekleme" özelliği ile aynı şey: Siz ekrana bakarken, ekran ışığı kapanmıyor. LG'nin "ve Windows Phone'lu Nokia modellerinin) sahip olduğu, ekrana çift tıklamayla telefonu uyandırma özelliği de, Z2 ile birlikte karşımıza çıkıyor.Son olarak bahsetmemiz gereken bir özellik daha var: Konuşma sırasında çok işe yarayacağını düşündüğümüz "gürültü engelleme." Aslında yeni bir özellik değil ama Sony, Z2'nin gürültü engelleme yeteneğine "ofis" ve hatta" tren modu gibi seçenekler eklemiş. Bu seçeneklerin ne kadar iyi çalıştığını şimdilik bilemiyoruz ama eğer Sony'nin bahsettiği kadar iyi iş yapıyorlarsa, gürültülü ortamlarda telefonla konuşma eziyeti son bulabilir.Özetlemek gerekirse, başta söylediklerimizi tekrar söyleyelim: Xperia Z2 çok iyi bir telefon... Ama geride kalan 5 ay içerisinde eğer Xperia Z1'e ufak bir servet döktüyseniz, Z2'de sizi çeken hiçbir şey yok denilebilir. Yok eğer XperiaZ'den geçiş yapacaksanız ve bir Sony hayranıysanız, Z2 sizin aradığınız yeni telefonunuz olabilir..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...