Tgrt Haber
23 Aralık 2014 20:05 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:52

KYK burs sonuçları Başbakanlık burs sonuçları e-Devlet ile açıklanıyor

KYK burs sonuçları açıklaması merakla beklenmeye devam ediyor. Başbakanlık ve KYK burs sonuçlarının her an açıklanma ihtimali öğrencilerin her an kontrol etmeye yöneltiyor. Peki KYK sonuçlarına ilişkin bir açıklama var mı? İşte detaylar;

KYK burs sonuçları Başbakanlık burs sonuçları e-Devlet ile açıklanıyor
kyk, kredi ve yurtlar kurumu, kyk burs, burs sonuçları, e devlet, kyk burs sonuçları sorgulama, kyk e devlet,

KYK burs sonuçları açıklaması merakla beklenmeye devam ediyor. Başbakanlık ve KYK burs sonuçlarının her an açıklanma ihtimali öğrencilerin her an kontrol etmeye yöneltiyor. Peki KYK sonuçlarına ilişkin bir açıklama var mı? İşte detaylar;  KYK kurumuna burs başvurusu yapan öğrenciler tarafından resmi sitesi kyk.gov.tr adresi ve e-Devlet sistemi üzerinden gelecek olan burs sonuçları bekleniyor. Burs sonuçlarının açıklanmasının ardından ise öğrenciler e-Devlet üzerinden kart başvurusu ve Ziraat Bankasından kart alarak burslarını alacaklardır. Henüz Kredi ve yutrlar kurumundan yapılan resmi bir açıklama yok. Sonuçlar açıklandığı anda e-Devlet ve kykçgovçtr adresi üzerinden öğrenebilecekler.  Sonuçların 2014-2015 yılı KYK Başbakanlık bursu başvuru sonuçlarının açıklanmasında bu kadar geç bir açıklama yapılmasının nedeni ise bu yıl ilk kez uygulanacak olan çok noktalı kontrol sistemi oluyor. Kurum T.C. vatandaşı yurt içinde yüksek öğrenim gören öğrencilere burs/öğrenim ve katkı kredisi*, yurt dışında yüksek öğrenim gören öğrencilere burs/öğrenim kredisi vermektedir.
KYK ÇOK NOKTALI KONTROL SİSTEMİ NEDİR?
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) müracaatlarında 'devrim' gibi uygulama... Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK'ya yapılan yurt, burs ve kredi başvurularında kullanılan puanlama sisteminde yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Yeni sisteme göre; KYK'nın yurtlarında konaklamak ya da kredi ve burs almak isteyen öğrencilerin beyanları, aralarında Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar, Çevre ve Şehircilik, Adalet, Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları'nın da yer aldığı 11 farklı noktanın bulunduğu 'Çok Noktalı Kontrol' adlı sistemden taranarak kontrol ediliyor. Bakanlık böylelikle, özellikle ailesinin maddi durumu, yurtlarda öncelik tanınan dezavantajlı gruplar içerisinde yer alma gibi sıralamayı ve burs-kredi sonuçlarını etkileyen bilgilerde mümkün olan en doğru sonuca ulaşıyor.
KYK e-Devlet Üzerinden Sonuç Öğrenme
KYK Resmi Sitesi Üzerinden Öğrenme

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...