Tgrt Haber
05 Temmuz 2017 09:49 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:09

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuc.osym.gov.tr LYS sonuç tarihi

5 oturumda gerçekleştirilen LYS sınavının ardından sonuçların tarihi merakla bekleniyordu. ÖSYM ise sonuçları bekleyen adaylara müjdeli haberi verdi. Şimdiden tercih konusunda hazırlıklarını yapan öğrenciler LYS sonuçlarını merak ediyor. Peki LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuc.osym.gov.tr LYS sonuç tarihi
LYS sonuçları,lys sınav sonuçları, LGS ne zaman açıklanacak, LYS sonuç tarihi

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını sizler için hazırladık. Öğrencilerin merakla beklediği sonuçlar için geri sayım başladı. Tahmini olarak kaç puan alacaklarını hesaplayan öğrenciler şimdiden tercih için çalışmalara başladı. Net olarak sonuçları bekleyenler ise ÖSYM’den gelecek olan açıklamaya odaklanmışlardı. ÖSYM ise beklenen açıklamayı yaptı. Peki LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre LYS sonuçları 11 Temmuz tarihinde açıklanacak.

LYS Sonuçları Nasıl Duyurulacaktır?

Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı

YGS puanları ve başarı sıraları

LYS puanları ve başarı sıraları

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...