Tgrt Haber
25 Aralık 2014 14:29 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

MHRS hastane randevu hakkında önemli bilgiler, hastane randevu nasıl alınır

MHRS sistemini kullanarak hastane randevu alma işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için oluşturduğumuz haberimizi inceleyerek hastane randevu hakkında tüm bilgileri edinebilirsiniz.

MHRS hastane randevu hakkında önemli bilgiler, hastane randevu nasıl alınır
hastane randevu,mhrs kayıt ol,mhrs kayıt,mhrs 182,mhrs online randevu,mhrs üye ol

Teknolojinin gelişmesi ile internet kullanımı arttı. Bu gelişim ile birlikte birçok işlem internet üzerinden yapılabilmektedir. İnternet üzerinden yapabildiğimiz işlemlerden biri de hastane randevu (MHRS) sistemidir. Saatlerce sıra bekleme derdine son veren hastane randevu (MHRS) ile birlikte internet üzerinden yapacağınız birkaç işlem ile hastane randevusu alabilirsiniz. İstediğiniz saat istediğiniz güne hastane randevusu alabileceğiniz gibi hastane ve doktor seçimini de bizzat yapabilirsiniz.
Hastane randevu (MHRS) sisteminin gelmesi ile birlikte artık sabahın erken saatlerinde hastaneye gidip uzun süre sıra beklemekten kurtulacaksınız. Hastene randevu işlemini MHRS sistemi üzerinden yapabilirsiniz. MHRS ile istediğiniz saat, gün ve doktordan hastane randevu işlemini yapabilirsiniz.


Sağlık Bakanlığı desteği ile hastane randevu sisteminin tam adı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)’dir. Hastane randevu sistemini yani MHRS’yi kullanabilmek için öncelikli yapmanız gereken MHRS'ye üye olmaktır. Sisteme üye olmak için MHRS internet sitesini kullanabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olmak için “Randevu Al” sekmesine tıklayınız. Açılacak olan sayfada hastane randevu (MHRS) için “Yeni Üye” seçeneğini tıklayınız. Burada hastane randevu (MHRS) için sizden TC kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinsiyetiniz gibi bilgilerin girilmesini isteyecektir. Bunları girmek zorunludur. Eğer bu bilgiler girilmez ise hastane randevuya (MHRS'ye) kaydınız gerçekleşmeyecektir. Hastane randevu (MHRS) için doğum yerinizi girmek zorunda alan kısmında yer almamaktadır. Hastane randevu (MHRS) için sizden istenen diğer zorunlu alanlar ise doğum tarihiniz, cep telefonunuz ve kendiniz tarafından oluşturulan parolanızdır. Kalan alanlar hastane randevu (MHRS) isteğe bağlı olarak doldurulabilir. En son kayıt ol butonuna tıklayarak hastane randevu (MHRS) sistemine kaydınızı tamamlayabilirsiniz.
Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra artık hastane randevu alabilirsiniz. Randevu alabilmek için hastane randevu sistemine MHRS'ye giriş yapın. Açılacak olan sayfadan hastane randevu (MHRS) için randevu al butonuna tıklayınız. Daha sonra TC kimlik numaranız ile kendinizin oluşturduğu parolayı giriniz. Kutucukta olan rakamları güvenlik kodu yazan alanı giriniz. En son hastane randevu (MHRS) için giriş butonuna tıklayınız. Artık hastane randevu işlemine başlayabilirsiniz. Hastane randevudan (MHRS'den) randevu almak için öncelikle gitmek istediğiniz hastaneyi seçiniz. Sonra hangi birimden hastane randevu almak istiyorsanız onu seçin. Hangi klinikten hastane randevu almak istiyorsanız onu seçiniz. Eğer kliniği önce seçerseniz doktorunuzuda seçmiş olursunuz. Eğer siz doktorunuzu önce seçmek istiyorsanız hastane randevuya (MHRS’ye) giriş yaptığınız zaman önce doktorunuzu seçip daha sonra randevu al butonuna basmanız gerekmektedir. Açılan sayfada hastane randevusu için doktorların randevu saatleri karşınıza çıkacaktır. Bazı gün ve saatler dolu olabilir. Boş olan gün ve hastane randevu saatlerinden size uygun olanı seçebilirsiniz. Daha sonra hastane randevu onayı için kutucuk içinde yazılı olan rakamları güvenlik kodu yazan alana giriniz ve hastane randevunuzu kaydediniz. Hastane randevuyu kaydetmek için “Randevuyu Kaydet” butonunu tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemlerden sonra MHRS’den hastane randevu işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.
Hastane Randevu (MHRS) Sistemi Ve Kullanımı
Hastane randevu (MHRS) sistemi, hastanelerde tarih ve saat baz alınarak, hastane ve hekim seçimleri yapılabilen ve böylece istediğiniz saatte randevu alarak muayene ve işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir sistemdir.
Hastane randevu (MHRS) sistemini kullanabilmeniz için hastane randevu (MHRS) sistemi kaydınızın olması gerekmektedir. Hastane randevu (MHRS) sisteminden yararlanabilmeniz için sisteme kaydınızı yapmanız, bunun için de hastane randevu (MHRS) sistemine T.C. kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, doğum yeriniz, doğum tarihiniz, baba adınız, anne adınız, cep telefonunuz, sabit telefonunuz, e-posta adresiniz ve onay için e-posta adresiniz, parolanızı ve onay için tekrar parolanızı bilgilerinizi gitmelisiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olmanız için bir de “Kaydet” butonuna tıklamalısınız. Böylece, sizin de bir hastane randevu (MHRS) sistemine kaydınız oluşacaktır.
Linkler ile hastane randevu (MHRS) sistemini kullanabilmeniz için, “Vatandaş Giriş Ekranı” na ulaşmalı ve bu ekran yardımıyla sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı, resimlerdeki karakterler ile sisteme girmelisiniz. Tüm bilgilerinizi girdikten sonra hastane randevu (MHRS) sistemine girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

MHRS'den Hastane Randevu İptali Olur Mu ?
MHRS'den hastane randevu aldınız fakat hastane randevu gününde bir durum ortaya çıktı ve hastane randevunuzu kaçırma ihtimali doğdu ve hastane randevunuzu iptal etmek istiyorsunuz. Randevunuzu hastane randevu MHRS sistemi üzerinden iptal edebilirsiniz. Randevu iptali için MHRS sistemine giriş yaptıktan sonra sayfanın sağ kısmında yer almakta olan “Randevu Geçmişi” sekmesini tıklayınız. MHRS'de açılan sayfada almış olduğunuz tüm hastane randevuları görebilirsiniz. MHRS’nin bu sayfasından iptal işlemini yapabilirsiniz. MHRS'den iptal etmek istediğiniz randevunun üstüne geliniz. Daha sonra MHRS'de hastane randevunun durum kısmında iptal seçeneğini göreceksiniz. Seçenek tıklandıktan sonra MHRS'de hastane randevunuzu iptal etmek istediğinizden emin misiniz diye sekme açılacak bu sekmeye evet cevabı vererek hastane randevu (MHRS) sisteminden iptal işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.
Başkası adına da hastane randevu (MHRS) sisteminden randevu alabilirsiniz. Ancak bunu yapabilmeniz için randevu almak istediğiniz kişininde sisteme kayıtlı olması gerekmektedir. Randevu alacağınız kişini TC kimlik numarası ve hastane randevu (MHRS) sistemi şifresi ile randevu alabilirsiniz. Ancak başkası adında kendi TC kimlik numaranız ve şifreniz ile hastane randevu alamazsınız.
MHRS şifrenizi unuttuysanız yeni şifre oluşturabilirsiniz. Bunun için MHRS sistemine giriş yaptıktan sonra “Parolamı Unuttum” butonunu tıklayınız. Açılan sayfada karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Bu seçenekler E-Posta ve SMS seçenekleridir. Bunlardan MHRS sistemine üye olurken hangisini tercih ettiyseniz tekrar onu tercih ediniz. Yani üye olurken sadece telefon numaranızı yazdıysanız telefon numaranız ile TC kimlik numaranızı girip gönder butonunu tıklayınız. Bu işlemden sonra MHRS sistemine kayıt olurken girmiş olduğunuz cep telefonunuza sisteme üye olurken girmiş olduğunuz şifreniz SMS yoluyla gelecektir.
Hastane randevu alma işleminiz mobil cihazınızdan da yapabilirsiniz. Mobil için tasarlanmış MHRS'yi IOS, Android, Blackberry ve Windows işletim sistemleri bulunan mobil cihazınıza indirip hastane randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Alo 182 Numarasını Tuşlayarak Hastane Randevu Alma İşlemi
Alo 182 hasteneden randevu alma numarasıdır. Hastane randevu sistemini kullanmak için mobil ya da sabit cihazınızdan 182 numarasını tuşlayınız. Numarayı girmeden önce TC kimlik kartınızı yanınızda bulundurunuz çünkü sekreter sizden kimlik doğrulaması isteyecektir. Yapacağınız konuşmalar güvenlik açısından kayıt altına alınacaktır. Numarayı tuşladığınız zaman sekreter sizden TC kimlik numaranızı isteyecektir. TC kimlik numaranız ile isminiz karşılaştırıldıktan sonra işleminiz devam edecektir. Sekreter hangi il ve hastaneden randevu almak istediğinizi söyleyeceksiniz. Daha sonra sekreter size doktorun hangi gün ve saatte boş olduğunu söyleyecektir. Buradan size uygun olan gün ve saati belirterek randevunuzu alabilirsiniz. Sekreter randevunuzun onaylandığını söylediği zaman artık hastane randevunuz alınmış olacaktır. ALO 182 hattını kullanarak tanıdığınız bir kişi içinde hastane randevuyu onun TC kimlik numarası ile işlem yapıp alabilirsiniz.
ALO 182 hastane randevu alma hattı ücretli bir hattır. Randevuyu almak için 182 numarasınız aradığınız zaman normal bir sabit hattı aramış gibi ücretlendirme yapılacaktır. 

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi İle Randevu İptali
Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevunuzu almış olmalısınız, ancak bir süre sonra randevunuzu yanlış aldığınızı ya da unuttuğunuz bir iş ile aynı zamana denk geldiğini hatırladınız. Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevunuza yarım saat bile kalmış olsa iptal edebilirsiniz.
Hastane randevu (MHRS) sistemi ile bu randevularınızı, sağ tarafta bulunan 4 butondan, üsttekini seçerek randevu geçmişine ulaşabilir, randevunuzu iptal edebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde bulunan randevu geçmişi bilgisinin sonundaki “İptal Et” butonu ile kolayca iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
 “Randevuyu iptal etmek istediğinizden emin misiniz?” sorusuna “Evet” seçeneğini tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.
Hastane Randevu (MHRS) Sistemi-Hesap Bilgileri
Hastane randevu (MHRS) sistemi hesap bilgileri sizlerin hesabınız ile ilgili bilgilendirilmenizi sağlayan bir menüdür. Hastane randevu (MHRS) sistemi ekranının sağ tarafında bulunan ve üstten ikinci sırada olan seçenektir. Şifre değiştirme, hesap bilgileri düzenleme gibi işlemlerinizi hastane randevu (MHRS) sisteminde bulunan bu menü ile gerçekleştirebilirsiniz.
Hastane Randevu (MHRS) Sistemi-Randevu Görüntüleme
Hastane randevu (MHRS) sistemi randevu görüntüleme için “Randevu Geçmişi” menüsüne tıklayınız. Ayrıntılı bir şekilde randevularınızı görebilirsiniz, günlerinizi randevulara göre planlayabilirsiniz.
Hastane Randevu (MHRS) Sistemi-ALO 182
Hastane randevu (MHRS) sistemini sadece internet ile kullanamazsınız. Hastane randevu (MHRS) sistemini telefon ile ALO 182 numarasını kullanarak da randevularınızı planlayabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemi ücretlendirmesi de tarifeniz kapsamında değerlendirilerek, faturanıza yansıyacak veya kontör miktarınızdan düşecektir.
Hastane Randevu (MHRS) Sistemi Şifresinin Unutulma Durumları
Hastane randevu (MHRS) sistemine giriş yaparken şifrenizin hatalı olduğuna dair bilgi mesajı alıyorsanız, hastane randevu (MHRS) sisteminde şifresini yeniletmek için “Vatandaş Giriş Ekranı” nda bulunan “Parola Hatırlatma” butonuna tıklayınız. E-Posta ya da cep telefonu SMS bilgisi ile hastane randevu (MHRS) sistemi şifresini yeniletebilirsiniz.
Açılan ekranda tercihinizi bu iki yoldan biri ile gerçekleştirdikten sonra da T.C. kimlik bilginiz ve seçtiğiniz yöntem bilginizi yani e-posta ya da telefon numarası bilginizi girerek şifrenize kavuşabilirsiniz.

Hastane randevu sistemi ile vatandaşlara büyük ölçüde kolaylık sağlanmış olundu. Hastane randevu sistemi ile randevu almak bize zamandan tasarruf etmemizi sağlamaktadır. Ayrıca ücretsiz bir şekilde Türkiye2nin istediğimiz yerinden dilediğimiz hastanede ve poliklinikten randevu alabilmekteyiz. Hastane randevu sistemi ile hastanelerde daha iyi kaynak planlaması yapılmaktadır. Bu sayede hastaların memnuniyeti artmaktadır. Artık hastane randevu sistemi ile hastalar uzun kuyruklar beklemek zorunda kalmayacaktır. Ayrıca hastane randevu sistemi, hastane randevu merkezinin verileri ile sağlık politikalarının geliştirilmesine yardımcı olmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...