Tgrt Haber
14 May 2018 22:39 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Türkiye'de ulusal yas ilan edildi | Ulusal yas nedir? Ulusal yas ne zaman ilan edilir?

Son dakika... Ulusal yas ne zaman alınır? Filistin'de meydana gelen saldırı sonrası Ulusal yas ilan edildi. Peki milli yas nedir? Milli yas ilan edilince ne olur? İşte detaylar...

Türkiye'de ulusal yas ilan edildi | Ulusal yas nedir? Ulusal yas ne zaman ilan edilir?
Milli yas nedir,Milli yas NE ZAMAN OLUR

Ulusal yas ne zaman alınır? Filistin'de meydana gelen saldırı sonrası Ulusal yas ilan edildi. Peki milli yas nedir? Milli yas ilan edilince ne olur? Filistin'de bugün meydana gelen saldırı sonucunda vatandaş şehit olmuştur. İşte detaylar...

Gazze'deki gösterilerde 55 Filistinli şehit oldu

 Gazze Şeridi sınırında düzenlenen gösterilerde İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinlilerin sayısı 55'ye yükseldi

Türkiye 3 gün süreyle ulusal yas ilan etti!

Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bozdağ: 'Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak, şehitleri saygıyla anmak maksadıyla üç gün süreyle yas ilan edilmesine karar verilmiştir.' dedi.

Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları:

Bozdağ: "(Gazze'de Filistinlilerin şehit edilmesi) Bugünkü olaylar artık göstermiştir ki artık Filistinlilerin kanında ABD'nin de eli vardır. Bugün tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir. Müslümanlar ve İslam ülkeleri bakımından kara bir pazartesi olarak tarihe geçecektir."

MİLLİ YAS NEDİR, NE ZAMAN İLAN EDİLİR?

Ulusal yas veya millî yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği gün.

Bu günler; o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıl dönümü nedeniyle hükûmetler tarafından ilan edilir. Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas ilan edilebilir. Bayrakların yarıya indirilmesi ve saygı duruşu yaygın olarak gerçekleştirilen bir ritüeldir.

ULUSAL YAS NEDİR?

Bir ulus için önemli ve ülkesine çok hizmet etmiş bir insan veya milli değerler adına önemli insan topluluğu ölmüştür ya da tarihte o ülkede toplu katliamlar gerçekleşmiştir ise bunlar ulusal yas ilan edilme gerekçeleridir.

Ulusça üzüntü duyma günleridir. 1 gün, 2 gün veya daha uzun da olabilir. Bayraklar yarıya iner, varsa kutlamalar iptal edilebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...