Tgrt Haber
09 Eylül 2021 10:02

15 bin öğretmen ataması başvuru şartları neler? Sözleşmeli öğretmen ataması mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabından yaptığı açıklamada 15 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Erdoğan’ın açıklaması üzerine atama bekleyen öğretmen adayları ''MEB ek öğretmen ataması ne zaman? 15 bin öğretmenlik ataması branş ve kontenjan dağılımı açıklandı mı? 15 bin öğretmen ataması ne zaman sonuçlanır? MEB 15 bin öğretmenlik ataması mülakat yerleri açıklandı mı?'' sorularını gündeme getirdi.

15 bin öğretmen ataması başvuru şartları neler? Sözleşmeli öğretmen ataması mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?
MEB,öğretmen,atama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını açıklamasıyla MEB ek öğretmen ataması tarihi, başvuru şartları ve kontenjanları merak edilen konular arasında yer aldı. Erdoğan, okullarda daha kaliteli bir eğitim alınması için MEB ek 15 bin öğretmen ataması yapılacağına dikkat çekti. Atama için bekleyen öğretmen adaylarının gözü Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak açıklamaya odaklandı. İşte MEB öğretmen ataması hakkında bilmeni gerekenler. 

MEB 15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMASI BAŞVURU TARİHİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim almaları için 15 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Erdoğan ''Buradan öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza çok önemli bir müjde vermek istiyorum. Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız. Hayırlı olsun'' ifadelerini kullandı.  

MEB ek 15 bin öğretmen ataması ile ilgili sözleşmeli öğretmen atama takvimi belli oldu. Buna göre;

  • Ön Başvuru ve Sözlü Sınav Merkezi Tercihlerinin Alınması 27/09/2021 - 08/10/2021
  • Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerinin İlanı 25/10/2021
  • Sözlü Sınavların Yapılması 12-27/11/2021
  • Karantina Uygulaması Nedeniyle Sözlü Sınava Katılamayan Adayların Başvurularının Alınması 12/11/2021 - 09/12/2021
  • Karantina Uygulaması Nedeniyle Sözlü Sınava Katılamayan Adayların Sözlü Sınavlarının Yapılması 13-17/12/2021
  • Sözlü Sınav Sonuçlarının İlanı 27/12/2021
  • Sözlü Sınav Sonuçlarına İlişkin İtirazların Alınması 03/01/2022 - 07/01/2022
  • Sözlü Sınav Sonuçları İtirazların Sonuçlandırılması 14/01/2022
  • Atama Tercihlerinin Alınması 21-26/01/2022
  • Atama Sonuçlarının Açıklanması 31/01/2022

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN!

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI SÖZLÜ MÜLAKAT YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 15 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimini açıklamasının ardından gözler sözleşmeli öğretmelik ataması sözlü mülakat yerlerine çevrildi. Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerinin İlanı 25 Ekim 2021 tarihinde yapılacak. 

MEB 15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU MU? 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 15 bin öğretmen ataması ile ilgili sözleşmeli öğretmen ataması branş ve kontenjan dağılımını açıkladı. MEB 15 bin öğretmen ataması branş ve kontenjan dağılımı, öğretmen doluluk oranı ve ihtiyaç duyulan alanlara göre yapıldı. Buna göre 15 bin öğretmen ataması branş dağılımı:

  • Sınıf öğretmenliği / 2175 kişi
  • Özel Eğitim öğretmenliği / 1755
  • Okul Öncesi öğretmenliği / 1302 kişi

Bunun yanı sıra öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 110 alandan her biri için kontenjan verildi.

15 bin öğretmen ataması başvuru şartları neler? Sözleşmeli öğretmen ataması mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

MEB ÖĞRETMEN ATAMA ŞARTLARI  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 bin öğretmen ataması açıklamasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen ataması başvuru şartlarına çevrildi. MEB tarafından sözleşmeli öğretmen atama takvimi belli olurken bu takvime göre yapılacak atama işleminde 2020 ve 2021 KPSS Puanları ile başvurular alınacağı duyuruldu. MEB 15 bin öğretmen ataması başvuru şartları Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden duyuruldu. Buna göre sözleşmeli öğretmen atama başvuru şartları:  

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, 
  • Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.), 
  • Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak, 
  • Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak, 
  • Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak, 
  • 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak, 
  • Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak, 
  • 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak atanan; ancak ataması iptal edilenler ile sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MAAŞI 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde yer alan yaklaşık 100 bin sözleşmeli öğretmen 2021 yılı sözleşmeli öğretmen maaşı ne olacak diye araştırıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 3 Eylül'de 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler 6 Eylül'de tüm sınıflarda yüz yüze eğitime başlayacak. Öğretmen ataması için bekelyen adaylar öğretmen maaşı ve ek ders ücretlerini merak ediyor. Sözleşmeli öğretmen maaşı hizmet sürelerine göre değişiklik gösterir. Buna göre sözleşmeli öğretmen maaşı: 

  • Hizmet yılı 20 yıldan fazla / 5.011 TL 
  • Hizmet yılı 15-20 arası / 4.825 TL 
  • Hizmet yılı 10-15 arası / 4.276 TL 
  • Hizmet yılı 5-10 arası / 4.187 TL 
  • Hizmet yılı 5 yıldan az / 4.089 

15 bin öğretmen ataması başvuru şartları neler? Sözleşmeli öğretmen ataması mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

OKULLARDA ÖĞRETMENLER COVİD-19 OLURSA NE OLACAK? 

Aileler ve öğrenciler yüz yüze eğitimin başlamasıyla akıllara ''Sınıflarda Covid-19 vakası çıkarsa ne olacak? Öğretmenler Covid-19 olursa sınıf kapanır mı? Okullar tekrar kapanır mı?'' soruları gelmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre öğretmenlerde Covid-19 vakası çıkarsa; öğrenciler temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam edecek. Diğer öğretmenler temaslı kabul edilip maske ile ders verecek. 

Temaslı öğretmenler ve pozitif öğretmenin derse girdiği sınıftaki öğrencilerin okul tarafından 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilecek. Ölçümler kayıt altında tutulacak. Semptom belirten veya yüksek ateş tespit edilenler hastaneye yönlendirilecek. Öğrencinin veya öğretmenin okula devam edip etmeyeceğine sağlık kuruluşu karar verecek. Okul servislerinde öğrencilerden birinde Covid-19 pozitif vaka saptanması durumunda öğrenciler temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula gidebilecek. Bu durumda, servis şoförü ve rehber personel temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla çalışmaya devam edecek.  

MEB, Covid-19 hastası veya teması nedeniyle karantinada olan öğrencilerin e-Nabız'dan aldıkları belgeyi okula sunduklarında mazeretli sayılacağını açıklandı. Covid-19 olan öğrencilerin sınavları ise karantina bitiminde okul müdürlüklerince belirlenen tarihlerde kayıtlı bulundukları okullarda yapılacak. Kronik hastalıklar listesindeki çocuklar da mazeretli sayılacak. 

MEB PCR ZORUNLULUĞU GETİRDİ 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  haftada iki kez istenen PCR testi ile ilgili kapsamı genişlettiğini duyurdu. Konuya ilişkin MEB yeni bir genelge yayımladı. Genelgeye göre; PCR testi; özel eğitim okulları, ortaokul ve ortaöğretim özel öğrenci yurt ve pansiyonları çalışanlarını da kapsıyor. MEB yayınladığı genelgeye göre, haftada iki defa zorunlu PCR testi isteyecek. 

MEB ek öğretmen atamasI ne zaman? 15 bin öğretmen ataması kontenjan ve branşlar belli oldu mu? 15 bin öğretmen atama takvimi açıklandı mı? sorularını cevapladık. MEB sözleşmeli öğretmen ataması ile ilgili görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...