Tgrt Haber

18-19 Haziran İETT otobüsleri ücretsiz mi? YKS'ye girenlere yarın İETT otobüsleri bedava mı?

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
16 Haziran 2022 17:10 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 17:15
18-19 Haziran İETT otobüsleri ücretsiz mi? YKS'ye girenlere yarın İETT otobüsleri bedava mı?
YKS,İETT,sınav

18-19 Haziran tarihlerinde üç milyondan fazla aday YKS sınavına girecek. Sınava katılım sağlayacak olan adayların sınava girerken yanlarında hiçbir şey bulundurmaması gerekiyor. Yanlarına eşya alamayan adaylar "18-19 Haziran İETT otobüsleri ücretsiz mi? YKS'ye girenlere yarın İETT otobüsleri bedava mı olacak?" sorularını araştırmaya başladı. İşte detaylar…

2022 YKS’ye sayılı günler kala sınava dair detaylar merak ediliyor. Sınav salonuna girecek adaylar yanlarına her hangi bir şey alamayacak. Sınav yerine otobüsle gitmek zorunda kalan adaylar "18-19 Haziran İETT otobüsleri ücretsiz mi? YKS'ye girenlere yarın İETT otobüsleri bedava mı?" sorularını araştırıyor. İşte YKS günü için merak edilen sorunun detayları….

2022 YKS 18-19 HAZİRAN TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK

2022 YKS sınavı 18 Haziran Cumartesi ve 19 Haziran Pazar günlerinde yapılacak olan 3 oturum ile tamamlanacak. ÖSYM tarafından yapılan en yoğun katılımlı sınavlardan biri olan YKS'ye 2022 yılında 3 milyondan fazla aday katılacak. İstanbul'dan da yüz binlerce kişi sabahın erken saatinde YKS sınavına girmek için yola çıkacak. Tüm Türkiye genelinde 3 milyondan fazla kişinin katılması beklenen sınava en yoğun katılım İstanbul'da olacak. YKS'ye toplu taşıma ile gidecek olanlar İETT otobüslerinin bedava olup olmadığını araştırmaya başladı.

İSTANBUL'DA 18-19 HAZİRAN İETT OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ?

İETT merkezi sınav günlerinde sınava girecek adaylara ücretsiz hizmet veriyor. LGS sınavında sınava girecek olanlar ve refakatçilere İETT ulaşımları ücretsiz olmuştu. 2022 YKS sınavının yapılacağı 18 Haziran Cumartesi ve 19 Haziran Pazar günü sınav saatlerinde İETT otobüs, metro ve metrobüs seferlerinin ücretsiz olması bekleniyor.

YKS'YE GİRENLERE (YARIN) 16-17 HAZİRAN İETT OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak önceki açıklamalara ve duyurulara istinaden YKS günü sınava girecek olan aday ve yakınlarına sınav saatlerinde İETT toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak.

LGS SINAVINDA İSTANBUL'DA İETT ÜCRETSİZ HİZMET VERMİŞTİ

5 Haziran Pazar günü yapılan Liselere Geçiş Sistemi Sınavı'na (LGS) katılan öğrenciler, veliler ve sınav görevlileri Metro İstanbul, İETT ve Şehir Hatları'nı ücretsiz kullandı.

İETT 2022 ÜCRETSİZ GÜNLER

İETT ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet vereceği günleri duyurdu. İşte 2022 İETT ücretsiz olan günler;

  • ÖSYM Sınavları –YKS, YGS, TYT, AYT (Öğrenci ve görevlilere sınav saatlerinde)
  • AÖF Sınavları (Öğrenci ve görevlilere sınav saatlerinde)
  • 1 Ocak 2022 (Yılbaşı)
  • 23 Nisan (Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı)
  • 1 Mayıs (Emek ve Dayanışma Günü)
  • 19 Mayıs (Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı)
  • 2-3 Mayıs (Ramazan Bayramı – 3 Gün)
  • 15 Temmuz (Demokrasi ve Özgürlükler Günü)
  • 9-12 Temmuz (Kurban Bayramı – 4 Gün)
  • 30 Ağustos (Zafer Bayramı)
  • 29 Ekim (Cumhuriyet Bayramı)
  • 2022 Okul Açılış Günü (Eylül)
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...