Tgrt Haber
19 Aralık 2021 22:25

Çorum okullar tatil mi? 20 Aralık Çorum kar tatili var mı? Çorum hava durumu

Türkiye kış mevsimini hissetmeye başladı. Pek çok şehir kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Kar yağışının etkili olduğu Çorum'da binlerce öğrenci yarın okulların tatil edilip edilmediğini merak ediyor. Peki Çorum'da okullar tatil mi? 20 Aralık Pazartesi günü Çorum'da kar tatili var mı? İşte Çorum'da hava durumu ve Çorum Valiliğinin son dakika açıklaması...

Çorum okullar tatil mi? 20 Aralık Çorum kar tatili var mı? Çorum hava durumu
çorum,okul,kar,tatil

Günlerdir uyarısı yapılan kar yağışı yurdun pek çok noktasında etkisini gösteriyor. Kar yağışının yoğun olduğu şehirlerden Çorum'da da 20 Aralık Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Peki yarın Çorum'da okullar tatil mi? Çorum'da kar tatili var mı? İşte tüm detaylar...

METEOROLOJİ'DEN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji, Marmara'nın güneyinin yükseklerinde, Ege'nin iç bölgelerinde, Akdeniz'in batısının yüksekleri, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Konya'nın güney ve batısında kuvvetli kar yağışının etkili olacağını açıklamıştı. Balıkesir'in kuzey ve doğu ilçeleri, Bursa'nın güney kesimleri ile Çanakkale'nin Yenice, Çan, Biga ilçelerinin 400-500 metre üzeri yüksek kesimlerinde de yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyordu. 

Beklenen kar yağışları pazar günü etkili olmaya başladı. Kütahya ve Eskişehir çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Afyonkarahisar ve Denizli'nin 700-800 metre üzeri yüksek kesimleri, Çorum, Karaman ve Muğla'nın 900 metre üzeri yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar yağışı görülüyor.

Ayrıca Isparta, Antalya'nın 1100-1200 metre üzeri yüksek kesimleri ile Konya'nın güney ve batısında da kuvvetli kar yağışı etkili oluyor.

Çorum okullar tatil mi? 20 Aralık Çorum kar tatili var mı? Çorum hava durumu

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Kar yağışı sonrası yurdun bazı bölgelerinden kar yağışı haberleri gelmeye başladı. İşte kar nedeniyle okulların tatil edildiği şehirler;

KARAMAN: Karaman’ın Başyayla ve Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullara yarın için 1 gün ara verildi.

TUNCELİ: Tunceli'nin Pülümür, Nazimiye ve Ovacık ilçelerindeki tüm okullar, bir gün süreyle tatil ilan edildi. 

AKSARAY: Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın olmak üzere 1 gün ara verildi.

KONYA: Konya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 20 Aralık Pazartesi günü itibarıyla ara verilen ilçe sayısı 24'e yükseldi. merkez Selçuklu, Karatay, Meram ilçeleri ile Akşehir, Altınekin, Ahırlı, Akören, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Kadınhanı, Ilgın, Taşkent, Sarayönü, Seydişehir, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde eğitime 20 Aralık Pazartesi günü 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca engelli veya hamile kamu çalışanlarının da 1 gün idari izinli sayılacağı öğrenildi.

BİNGÖL: Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

KAHRAMANMARAŞ: Dulkadiroğlu ve Çağlayancerit ilçelerindeki bazı okullarda ise eğitime ara verildi.

ADANA: Adana`nın Tufanbeyli ilçesinde etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

DENİZLİ: Denizli`nin Babadağ ilçesinde, kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da yarın izinli sayılacağı ifade edildi.

KARS: Kars`ta yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde tüm okullarda eğitime yarın 1 gün ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de izinli sayılacağı ifade edildi.

MUĞLA: Muğla`nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim yapılan bazı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Çorum okullar tatil mi? 20 Aralık Çorum kar tatili var mı? Çorum hava durumu
Kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi

ÇORUM'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Çorum'da yaşayan öğrenciler okulların tatil edilip edilmediğini merak ederken, Çorum Valiliğinden resmi açıklama geldi.

Valilikten yapılan açıklamada; "Bölgemiz genelinde etkili olan yağışlı havanın 22 Aralık Çarşamba günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ancak sıcaklıklar 21 Aralık Salı gününden itibaren hissedilir derecede düşeceği, mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Soğuk havanın önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olacağı, hava sıcaklılarının 24 Aralık Cuma günü batı kesimlerden başlayarak artacağı ve mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor" ifadeleri kullandı.

Valilikten resmi tatil duyurusu yapılması durumunda haberimiz güncellenecektir.

ÇORUM'DA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre; Çorum'da pazar akşamı saat 18.00'de başlayan kar yağışı, saat 00.00 civarında sona erecek. Pazartesi günü çok bulutlu olması beklenen hava, salı günü yeniden karla kaplanacak ve hava sıcaklığı -4 derecelerde seyredecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...