Tgrt Haber
30 Temmuz 2022 13:30 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 16:30

2022 KPSS'de Emanetçi Olacak mı? KPSS Sınav Yerlerinde Emanetçi Var mı? KPSS Sınavında Telefon, Çanta, Anahtar Emanet Edilir mi? KPSS'de Emanetçi Var mı?

2022 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumları 31 Temmuz'da yapılacak. Yarın sınava girecek adaylar "2022 KPSS'de emanetçi olacak mı? KPSS sınav yerlerinde emanetçi var mı? KPSS sınavında telefon, çanta, anahtar emanet edilir mi? KPSS'de emanetçi var mı?" sorularını araştırmaya başladı. Bilindiği gibi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlarda içeriye belge ve kimlik dışında hiçbir şey alınmıyor. Sınava tek başına gitmek zorunda olan adaylar ise yanında bulundurması gereken eşyaları nereye bırakması gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. İşte KPSS sınavında emanetçiler hakkında merak edilenler ve sınava alınmayan eşyalar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
2022 KPSS'de Emanetçi Olacak mı? KPSS Sınav Yerlerinde Emanetçi Var mı? KPSS Sınavında Telefon, Çanta, Anahtar Emanet Edilir mi? KPSS'de Emanetçi Var mı?
kpss,sınav

2022 KPSS için beklenen gün geldi. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumları yarın gerçekleştirilecek. Sınava girecek adaylar "2022 KPSS'de emanetçi olacak mı? KPSS sınav yerlerinde emanetçi var mı? KPSS sınavında telefon, çanta, anahtar emanet edilir mi? KPSS'de emanetçi var mı?" sorularının cevaplarını merak ediyor. 2022 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumları 31 Temmuz'da başlayacak. Alan bilgisi 6 Ağustos ve 7 Ağustos’ta, ÖABT ise 14 Ağustos'ta yapılacak. KPSS sınavına girecek adaylar sınav salonlarında emanetçilerin açık olup olmadığını merak ediyor. KPSS sınavına tek başınagiderken yanında bulundurması zorunlu telefon, çanta, cüzdan ve araba anahtarı gibi eşyaları ne yapacaklarını düşünmeye başladı. İşte KPSS’ye girerken yanında bulundurulması gereken belgeler ve içeri alınmayan eşyalar…

2022 KPSS'DE EMANETÇİLER OLACAK MI, AÇIK MI?

KPSS sınav merkezlerinde emanetçiler açık olmayacak. ÖSYM'de yer alan bilgilere göre; Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmaz. Bu nedenle adaylar, kılavuzda belirtilen yasaklı maddeleri sınav binalarına getirmemelidir. Genel olarak hafta sonları yapılan sınavlarda, adayların sınav merkezine alamayacakları eşyaları koyabilmeleri için emanet yerleri bulunmuyor. Fakat okul çevresinde bulunan büfe, kırtasiye, kafeterya gibi işletmeler, adayların eşyalarını emanet olarak alabiliyor. Ancak bu noktalara güvenip güvenmeme konusu da kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Bu nedenle Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için de emanet yerlerinin açık olacağı öngörülüyor. Fakat bu konuda sorumluluk kişinin kendisine ait olacak ve emanetçilerin güvenilirlikleri konusunda Milli Eğitim Bakanlığı sorumlu olmayacaktır.

2022 KPSS'de Emanetçi Olacak mı? KPSS Sınav Yerlerinde Emanetçi Var mı? KPSS Sınavında Telefon, Çanta, Anahtar Emanet Edilir mi? KPSS'de Emanetçi Var mı?

KPSS SINAVINDA TELEFON, ÇANTA, ANAHTAR EMANET EDİLİR Mİ?

Hayır, ÖSYM'nin böyle bir hizmeti bulunmuyor. KPSS sınavına tek başlarına gelmek zorunda olan adaylar yanlarında telefon ve çanta getirmek zorunda kalıyor. Ancak sınav merkezlerinde emanetçiler yer almayacak. Ancak okul binaları dışında  büfe, kırtasiye, kafeterya gibi işletmeler, adayların eşyalarını emanet olarak alabilen emanetçiler olabilir.

KPSS SINAVINDA KALEM SİLGİ VERİLECEK Mİ?

KPSS sınavında adaylara kelem ve silgi verilemektedir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava, şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

KPSS SINAVINA HANGİ BELGELER GETİRİLMELİ?

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:

  • İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)
  • Geçerli kimlik belgesi: Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport (Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır.)

 

KPSS'DE ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI YASAK OLAN GEREÇLER

Sınav binalarında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş bir emanetçi olmayacağı için adayların sınava gelirken bazı eşyalarını yanlarında getirmemeleri gerekiyor.

  • Cep telefonu, saat, sözlük işlevi gören elektronik aygıt, cep bilgisayarı, hesap makinesi vb. tüm bilgisayar özelliği bulunan cihazların sınav merkezine alınması yasaktır.
  • Her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizat sınav merkezine alınmayacaktır.
  • Adayların yasaklı araçlarla sınav merkezine gelmeleri durumunda bu araçlar sınav binasına alınmayacak olup, bu araçların güvenliğinden de herhangi bir görevli ya da Milli Eğitim Bakanlığı sorumlu olmayacaktır.

 

2022 KPSS SINAVI NE ZAMAN?

KPSS sınavının ne zaman, saat kaçta olduğu merak ediliyor. KPSS sınav tarihleri ise şu şekilde;

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı saat 10.15'te 31 Temmuz 2022 günü yapılacak.

KPSS Eğitim Bilimleri oturumu saat 14.45'te 31 Temmuz 2022 günü yapılacak.

Alan bilgisi 6 Ağustos ve 7 Ağustos'ta yapılacak.

ÖABT ise 14 Ağustos tarihinde DHBT ise 27 Kasım'da yapılacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...