Tgrt Haber

2024 DGS başvuruları ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı başvuru ve sınav tarihi

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
28 Şubat 2024 08:21 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 08:26
2024 DGS başvuruları ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı başvuru ve sınav tarihi
dgs,dikey geçiş sınavı

2024 DGS başvuruları ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı başvuru tarihleri ve sınav günü, 4 yıllık lisans programlarına geçmek isteyen öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. ÖSYM tarafından duyurulan takvime göre, DGS 2024 başvuru ve sınav tarihleri netleşti. İşte detaylar...

Dikey Geçiş Sınavı başvuru tarihleri ve sınav günü, 4 yıllık lisans programlarına geçmek isteyen öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. ÖSYM tarafından duyurulan takvime göre, DGS 2024 başvuru ve sınav tarihleri netleşti. İşte detaylar...

DGS 2024 BAŞVURU TARİHLERİ

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılacak. Yayımlanan takvime göre, DGS 2024 başvuruları 10 Mayıs'ta başlayacak ve 20 Mayıs'ta sona erecek. Adaylar, bu süre içinde başvurularını tamamlayabilecekler.

2024 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 yılı için merkezi sınav takvimini duyurdu. Buna göre, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran Pazar günü düzenlenecek. Bu tarih, 2 yıllık ön lisans programlarından 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmak isteyen adaylar için önem arz etmektedir.

2024 DGS başvuruları ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı başvuru ve sınav tarihi - 1. Resim

DGS 2024 BAŞVURU NEREDEN YAPILIR?

DGS başvuruları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden online olarak yapılacak. Adaylar, belirlenen tarihler arasında başvurularını tamamlamalıdır. Sınav tarihi olan 30 Haziran 2024'te, adaylar Dikey Geçiş Sınavına girecekler ve başarılarına göre lisans programlarına yerleşecekler.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...