Tgrt Haber
30 Temmuz 2021 15:18

AÖF yaz okulu sınavları nasıl olacak 2021?

Geçtiğimiz günlerde AÖF yaz okulu sınav takvimi belli olmuştu. Anadolu Üniversitesi, yaz okulu sınavlarının yüz yüze yapılacağını açıklamıştı. Ancak YÖK’ten yaz okulları ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Peki, AÖF yaz okulu sınavı online mı, AÖF yaz okulu sınavları ne zaman 2021 yapılacak?

AÖF yaz okulu sınavları nasıl olacak 2021?
aöf yaz okulu sınavı,aöf yaz okulu sınavı online mı,aöf yaz okulu 2021

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2020 – 2021 eğitim öğretim yılında yaz okulları için alınan kararda değişiklik yaptı. Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme öğrencileri yaz okuluyla ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. AÖF yaz okulu derslerinin uzaktan verilmesi için yeni bir karar alındı. Daha önce alınan kararın değişmesiyle AÖF yaz okulu sınavlarının nasıl yapılacağı merak konusu oldu. 2020-2021 eğitim öğretim yılında bahar ve güz dönemi sınavları uzaktan tamamlanmıştı. AÖF yaz okulunda eğitim alan öğrenciler, normal eğitim öğretim dönemi için başarısız oldukları dersleri vererek mezun olabilecek.

AÖF YAZ OKULU SINAVLARI ONLİNE MI?

Anadolu Üniversitesi’nin yaptığı açıklamada, Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt ve sınav tarihlerinde güncelleme yapıldığı belirtildi. Söz konusu açıklamada, 2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıtlarının 5-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında, Yaz Okulu Sınavının da 4 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze yapılması planlandığı ifade edildi. Ancak sınav zamanı için bekleyiş devam ederken Anadolu Üniversitesi’nin sınav kararında değişikliğe giderek sınavların online olarak düzenlenmesine karar verebilir.

AÖF YAZ OKULU DERSLERİ YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yaptığı ilk açıklamada üniversitelerin yaz okulu derslerinin yüz yüze yapılacağını duyurmuştu. Bunun üzerine Anadolu Üniversitesi, 4 Eylül'de yapılacak sınavların yüz yüze yapılacağını açıkladı. YÖK, yeni aldığı kararda yaz okullarının 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze yapılacağını, bu dönem derslerin uzaktan verilebileceğini duyurdu. Anadolu Üniversitesi’nden AÖF yaz okulu sınavları ile ilgili yeni açıklama yapılması bekleniyor.

AÖF DERS GEÇME NOTU 2021

2020-2021 eğitim öğretim yılında Anadolu Üniversitesi, bahar ve güz döneminde vize-final sınavlarında AÖF ders geçme notu 35 olarak açıklandı. Ön lisans ve lisans bölümlerinden mezun olmak isteyenler için mezuniyet şartları değişiyor. Genel Not Ortalaması 2.00 üzerinde olan ve başarısız dersi bulunmayan adaylar mezun olabilmektedir. 4 yıllık lisans programlarından mezun olmak isteyen öğrenciler, 240 AKTS'lik dersi başarıyla tamamlamış olması gerekir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olmak isteyenlerin ise 120 AKTS'lik dersi başarıyla tamamlaması gerekmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...