Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 12:16

AÖL telafi sınav sonuçları 2021: AÖL telafi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL sınavlarına giremeyen öğrenciler için telafi sınavları gerçekleştirdi. Sınavlara giren öğrenciler, “AÖL telafi sınav sonuçları, AÖL telafi sınav sonuçları açıklandı mı?” gibi soruların cevabını arıyor.

AÖL telafi sınav sonuçları 2021: AÖL telafi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
aöl telafi sınavı,,aöl diploma sorgulama,,aöl telafi sınav sonuçları,

Açıköğretim Lisesi sınavları, 25 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında yapılmıştı. Bu tarihler arasında sınavlara çeşitli nedenlerden dolayı giremeyen öğrenciler için AÖL telafi sınavları yapıldı. Telafi sınavları, 27 – 28 Temmuz tarihlerinde çevrimiçi (online) ortamda AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden uygulandı.

AÖL telafi sınavları, 27 Temmuz 2021 tarihi saat 09.30'da başlayıp 28 Temmuz 2021 tarihi saat 23.59’da sona erdi. AÖL telafi sınavları tamamlanmasıyla 2020/3 dönemi mezun olan öğrencilerin diploma işlemleri başladı. Sınav başarı puanını bekleyen adaylar ise AÖL telafi sınav sonuçları için MEB’den yapılacak açıklamaları yakından takip etmeye başladı.

AÖL TELAFİ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL telafi sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Sınava katılım sayısının az olması ve internet üzerinden düzenlenmesi nedeniyle sınav sonuçlarının 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

AÖL 3. dönem sınavları 7 Temmuz'da sona ermiş, sınav sonuçları ise 14 Temmuz 2021 tarihinde erişime açılmıştı. Dolayısıyla AÖL telafi sınav sonuçlarının 4 Ağustos 2021'de açıklanacağı tahmin ediliyor.

AÖL telafi sınav sonuçları sorgulama ekranı için tıklayın.

AÖL DİPLOMA SORGULAMA 2021

Milli Eğitim Bakanlığı, internet sitesinden AÖL diploma alma işlemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, 10.01.2020 tarih ve 750563 sayılı 2020/1 genelge kapsamında 2020/2 döneminde olduğu gibi 2020/3 dönemi mezun olan öğrencilerin diploma iş ve işlemlerini Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri’nin yürüteceği belirtildi. Dolayısıyla tüm yasal sorumluluk ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin görev ve sorumluluğunda olduğu açıklandı.

Yapılan yazılı açıklamada, Halk Eğitimi Merkezlerinin, 2020/3 dönemi mezun olan öğrencilerin diploma iş ve işlemlerini; 28.07.2021-16.08.2021 tarihleri arasında yönerge metni ile birlikte Açık Öğretim Lisesi resmi internet sitesinde yayımlanan "Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri 2020-3 Döneminde Mezun Olanların Diploma Defteri ve Diploma Basım Kılavuzu" doğrultusunda yapacağı ifade edildi.

AÖL telafi sınav sonuçları 2021: AÖL telafi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

81 İl Valiliğine gönderilen 17.11.2020 tarih ve 16834524 sayılı resmi yazıyla; Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri, 2021-2022 eğitim öğretim yılı diploma ihtiyaçlarını örgün eğitim kurumları için diploma ihtiyaçlarının bildirildiği tarihlerde İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirecek. Dolayısıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin bundan sonraki matbu diploma taleplerini, sadece İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirmesi gerekecek.

Ayrıca açıklamada, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin 2020/3 dönemi mezun öğrencilerin diploma ile ilgili tüm iş ve işlemlerini, ortaöğretim kurumlarının ilgili mevzuat hükümlerine göre gerçekleştireceği belirtildi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri, 2020/3 dönemi mezun olan öğrencilerimize ait diploma evraklarının mevzuat çerçevesinde muhafaza edilmesinde birinci derecede sorumlu olacaklar.

2020-3 döneminde de "Diploma Basımı" sırasında sehven yapılacak "Sisteme Kaydet" işlemleri veya yazıcıdan kaynaklı yanlış diploma basımları için "AÖL Bilgi İşlem Sistemi Mezuniyet İşlemleri" menüsü altında "Diploma İptal" menüsü kullanılacak.

2020/3 dönemi mezun olan öğrencilerin diplomalarını alırken;

1-Öğrenci tarafından diploma defterine imza atılması gerekiyor.

2-Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemindeki "Diploma Takip" kısmına; "Diploma Öğrenci Tarafından Alındı" ibaresinin, diplomayı teslim eden görevli tarafından kaydedilmesi gerekmektedir.

2020-3 Dönemi Diploma Defteri ve Diploma Basım Kılavuzu için buraya tıklayın.

Aynı İlçede Birden Fazla Halk Eğitimi Merkezi varsa diploma basacak ve basmayacak olan halk eğitimi merkezleri listesi için buraya tıklayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...