Tgrt Haber
24 Nisan 2024 18:32 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 19:06

Bakan Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin tarih verdi

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları için tarih verdi ve müfredat değişiklikleri ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamalarının önümüzdeki pazartesi açıklanacağını belirten Tekin, müfredat tartışmalarının gerekliliğine ve güncel gelişmelere uyum sağlama zorunluluğuna vurgu yaptı. Ayrıca, özel okulların fiyat politikaları ve kitap ücretleri üzerindeki denetimlerin artırılacağını duyurdu.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, tv100
Bakan Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin tarih verdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100'de Kübra Par'ın sorularını cevapladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları için tarih ve sayı verdi. Bakan Tekin, "Öğretmen atamaları pazartesi açıklanabilir" diye konuştu.

Bakan Tekin'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"MÜFREDATTA KÜÇÜK DEĞİŞİKLİK DİYE BİR ŞEY YOK"

Müfredat dediğiniz şey kaç yılda bir değişmeli?

En son müfredat değişikliği 2017 yılında kısmi müfredat değişikliği yapılmıştı onun öncesinde 2006 veya 2007’ydi dolayısıyla zaman olarak müfredat değişikliğini tartışmanın çok absürt olmadığı bir dönemi yaşıyoruz.

''GÜNCEL GELİŞMELERİ MÜFREDATA ENTEGRE ETMEK ZORUNDAYIZ''

Dünyanın hiçbir tarafında bizim kadar müfredat değişikliği yoğun bir şekilde tartışılmıyor. Güncel gelişmeleri zaten müfredata entegre etmek zorundayız.

Değiştirme yöntemi nasıl olacak, hazırlık sürecini nasıl götüreceksiniz?

Millî Eğitim Bakanlığı’nda bir değişiklik yaparken herhangi bir dersin saatini 1 saat azaltmak ya da artırmak Millî Eğitim Bakanlığı içerisinde belki on binlerce öğretmen arkadaşımızı norm fazlası hale getirmek diyecektir dolayısıyla bizim yaklaşımımız bu süreci tedrici bir şekilde yürütmek ve öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmemek durumundayız.

Milli Eğitim Bakanlığının bürokratik yapısı içerisinde rahat operasyonel hale dönüştürebileceğimiz değişiklikler yaptık. Bilgiyi azaltan beceri temelli ve bu becerileri yaparken toplumsal değerlerimize sahip çıkan bir kuşak yetiştirmeye çalışıyoruz.

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı öğretmen ataması yapacak mısınız?

AK Parti iktidarı döneminde yaklaşık şu an 1 milyon 100 bin öğretmenimizin 799 bin 517’si atandı. Yüzde 75’ini biz atamışız. Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de mümkün olan en fazla sayıda atama yapmak istiyoruz, atama da yapacağız.

Bakan Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin tarih verdi - 1. Resim

''ÖNÜMÜZDEKİ PAZARTESİ GÜNÜ RAKAM AÇIKLANABİLİR''

Önümüzdeki pazartesi kaç öğretmen ataması yapacağınız açıklanabilir öyle değil mi?

Evet. Rakamda uzlaştık.

"ÖZEL OKULLARDA FAHİŞ FİYATLARI AŞAĞIYA ÇEKECEKLER"

Özel okul ücretleri vatandaşın çok çağrıda bulunduğu bir durum siz sınıflar arası geçişte bir limit koydunuz, bu konuya el atacak mısınız?

Bizim yönetmeliğimizdeki yetkimiz öğrenci kayıt olduğu andan itibaren yıllık artışların ne olacağına biz karar veriyoruz. Depremin ve pandeminin ortaya çıkardığı koşullarda yaşadıkları ekonomik koşullar sebebiyle özel okullar zor durumdaydılar. Bunu yaptığımızda özel okullar üzerinde yetkimiz olan kısımda onları sınırlandırıyoruz.

Kitap ücretleri veliler tarafından şikâyet konusuydu. Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız yönetmelikte özel okullarda devlet kitaplarının okutulmasını düşündük, ücretsiz bir şekilde dağıttığımız için.''

Bakan Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin tarih verdi - 2. Resim

LGS VE KPSS AÇIKLAMASI

LGS tarihinde de değişiklik olmayacağını ifade eden Bakan Tekin, sınavın 2 Haziran'da yapılacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarına ilişkin, "2023 KPSS puanları heba olmayacak, biz atamalarımızı yapacağız." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, tv100
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Eski AKP'li25 Nisan 2024 09:51

Mülakat kaldırılacak diye söz verildi sözünüzü tutun.

Eski AKP'li25 Nisan 2024 09:50

Genel Seçimden önce mülakat kaldırılacak tek kriter kpss olacak denildi söz verildi ancak mülakatı mülakat gibi yapacağız diyor milli eğitim Bakanı aklımızla alay ediyorlar bu yanlıştan dönülmez ise kul hakkının vebali ağırdır

Sonraki Haber Yükleniyor...