Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 12:06

BİLSEM sınav sonuçları 2021: BİLSEM sınav sonuçları açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı BİLSEM sınav sonuçları merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), BİLSEM sınav sonuçları ile ilgili tarih açıklaması yaptı. BİLSEM sonuçları MEB’in internet sitesinden öğrenilebilecek. Peki, BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

BİLSEM sınav sonuçları 2021: BİLSEM sınav sonuçları açıklandı mı?
BİLSEM sınav sonuçları,BİLSEM,bilsem sınav sonuçları 2021,,bilsem sonuçları sorgulama,

BİLSEM, özel yetenekli çocukların devlete bağlı olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak sağlıyor. Türkiye'de grup tarama yöntemiyle ilkokullardaki özel yetenekli öğrenciler, BİLSEM sınavlarına girdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu sınavlarla Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinde (BİLSEM) eğitimine devam edecek öğrencileri belirliyor.

MEB bünyesinde gerçekleştirilen 2021 BİLSEM Grup Tarama Sınavı 9 Temmuz’da tamamlanacak. Söz konusu sınavların sona ermesiyle gözler BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrilecek.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı takvime göre BİLSEM Grup Tarama Sınavı sonuçları 14 Temmuz 2021'de belli olacak. Sınava giren öğrenciler BİLSEM sınav sonuçlarına nereden, nasıl ulaşacaklarını araştırıyor.

BİLSEM sınav sonuçları sorgulamak için tıklayın.

BİLSEM sonuçlarının açıklanmasının ardından 26 Temmuz - 6 Ağustos 2021 tarihleri arasında sınav sonuçlarına itiraz süreci başlayacak. 9-20 Ağustos tarihleri arasında itirazların değerlendirilmesi sona erecek. 23 Ağustos 2021-10 Eylül 2021 tarihleri arasında da BİLSEM sınav sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.

BİLSEM GRUP TARAMA SINAVI NASIL YAPILIR?

BİLSEM Grup tarama sınavında, tablet üzerinden dijital olarak bir sınav yapılır. Bu sınavda alınacak başarının ardından bireysel değerlendirme aşamasına geçilir. Bu aşamada, zeka testi yapılır ve alınan sonuçlar değerlendirilir. Tüm sonuçların olumlu olarak değerlendirilmesinin ardından kayıt işlemlerine başlanır. Kayıt işlemlerinin sona ermesiyle BİLSEM sınıflarına eğitime başlanabilir.

BİLSEM SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

BİLSEM sınavına sadece birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri girebilmektedir. Bu sınav, tablet üzerinden interaktif olarak yapılır. Söz konusu sınav sayesinde özel yetenekli çocukların erken yaşlarda fark edilmesi ve eğitime başlanması amaçlanır.

BİLSEM SINAVI NEDİR, NİÇİN YAPILIR?

BİLSEM sınavları özel yetenekli çocukların ön plana çıkmasını sağlar. BİLSEM sınavında başarılı olanlar BİLSEM sınıflarında eğitim görmeye başlarlar. Burada sadece özel yetenekli çocuklara yer verilir. Bu özel eğitim kurumlarında özel yetenekli çocukların ihtiyacı doğrultusunda eğitim sağlanır.

BİLSEM SONUÇLARI 2021 AÇIKLANDI

BİLSEM sınav sonuçları 14 Temmuz tarihi itibariyle adayların erişimine açıldı. Adaylar bu gelişmenin üzerine BİLSEM sınav sonucunu sorgulamaya başladı. 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri sona erdi. Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında 90, müzik yetenek alanında ise 70 puan olarak belirlendi.

BİLSEM sonuçları sorgulama 2021 için tıklayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...