Tgrt Haber
03 Ocak 2022 06:27

Eğitime kar engeli: Okulların tatil edildiği iller

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok il ve ilçede eğitime ara verildi. İşte 3 Ocak 2022 Pazartesi günü okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

Eğitime kar engeli: Okulların tatil edildiği iller
okul,eğitim,kar tatili

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yurdun birçok bölgesinde yüz yüze eğitim gerçekleştirilemiyor. 4 ilde bazı ilçelerde eğitime ara verildi. İşte 3 Ocak 2022 Pazartesi günü kar nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçeler...Erzincan’da olumsuz hava koşulları nedeniyle kentin tamamında, Van’da 5 ilçede, Ordu’da 2 ilçede ve Giresun’un 3 ilçesinde okullar tatil edildi. 

ERZİNCAN

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 Ocak Pazartesi günü Erzincan’ın tamamında okullar tatil edildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Mehmet Makas, olumsuz hava koşulları sebebiyle 3 Ocak’ta il genelinde okulların tatil edildiğini duyurdu. Öğrencilerin tatilde kitap okumasını ve ders çalışmasını isteyen Vali Makas, ayrıca hamile ve engelli personelin de bir gün idari izinli sayılacağını aktardı.

VAN

Yoğun kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği illerden biri de Van oldu. Kent’in 5 ilçesinde 3 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada Tuşba, Edremit, İpekyolu, Saray ve Özalp ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle liseler dahil ilk ve orta dereceli okullarda 3 Ocak Pazartesi günü eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. Valilik ayrıca hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli olduğunu açıkladı.

ORDU

Ordu’da ise 2 ilçede 3 Ocak Pazartesi günü kar yağışından dolayı eğitime ara verildiği duyuruldu. Kent genelinde kar yağışının etkili olduğunu belirten Valilik tarafından yapılan açıklamada Akkuş ve Mesudiye olmak üzere toplam 2 ilçede olumsuz hava şartlarından dolayı 3 Ocak Pazartesi günü eğitim ve öğretime 3 Ocak Pazartesi ara verildiği belirtildi. Ayrıca okulların tatil edildiği bu iki ilçede hamile ve engelli kamu görevlilerinin de izinli sayılacağı bildirildi.

GİRESUN

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Giresun’un 3 ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi. Giresun Valiliği yaptığı açıklamada yaşanan yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 3 Ocak Pazartesi günü Çamoluk ve Alucra ilçelerinde merkez ve köyler dahil tüm okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi. Şebinkarahisar ilçesinde ise sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler 3 Ocak Pazartesi günü bir gün izinli sayılırken taşımalı eğitim kapsamı dışındaki öğrenciler ise eğitime devam edeceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...