Tgrt Haber
06 Şubat 2022 17:12 - Güncelleme : 06 Şubat 2022 17:20

Okullar yarın açılacak mı? Yarıyıl tatili uzayacak mı?

Yarıyıl tatilinde son günün gelmesiyle öğrenciler hazırlıklarına başladı. Artan vaka sayıları nedeniyle ''İkinci dönem ne zaman başlayacak? Yarıyıl tatili uzayacak mı?'' sorularına gündem gelirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yarıyıl tatili ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı.
Yarıyıl tatili ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı.

Öğrenciler yarıyıl tatiline devam ederken ''Okullar yarın açılakacak mı? İkinci dönem ne zaman başlayacak?'' sorusunun cevabını arıyor. Sömestr tatilinin ardından başlayacak ikinci dönem tarihi belli oldu. Vatandaşlar artan vaka sayıları nedeniyle tatilin uzayıp uzamayacağını araştırıyor. Yarıyıl tatili Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 21 Ocak Cuma günü başlayacak. Peki ikinci dönem ne zaman başlayacak? 

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

Eylül ayından bu yana devam eden yüz yüze eğitim artan vaka sayıları ve Omicron varyantı nedeniyle sık sık ''Online eğitim olacak mı? Okullar kapanacak mı?'' soruları ile gündeme geldi. İlk dönemin sonuna yaklaşırken öğrenciler ve veliler ''Yarıyıl tatili uzayacak mı? İkinci dönem ne zaman başlayacak?'' endişesine başladı.  

Uzmanlar kapalı alanlarda Omicron varyantı için 2 metre sosyal mesafenin yeterli olmadığını vurgulaması online eğitim ve yarıyıl tatil süresi gibi soruları gündeme taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer yarıyıl tatili öncesi ''Şu an için yarıyıl tatilini bir hafta öne almak veya bir hafta sonuna ilave etmekle ilgili herhangi bir planlamamız yok. Sadece süreci yakından takip ediyoruz. Eğer gerekirse bu tedbiri alabiliriz. Şu andaki elimizdeki veriler, yüz yüze eğitime ara vermeyi veya 1 hafta tatili öne getirmeyi gerektirmiyor'' açıklamasını yaaprken bugün ikinci dönem hakkında açıklama yaptı. Özer "7 Şubat'ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz" dedi. 

OKULLAR YARIN AÇILACAK MI? 

Yarıyıl tatili Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre yarıyıl tatili 21 Ocak Cuma günü başlayacak ve 4 Şubat 2022 Cuma günü sona erecek. Böylece ikinci dönem 7 Şubat Pazartesi başlayacak. İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek.

Özer daha önce yüz yüze eğitim ile ilgili "İnşallah bu iki haftalık yarıyıl tatilinden sonra da aynı kararlıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan sorular, 'Acaba tatil uzayacak mı?' Ben de o soruyu soranlara şöyle cevap vermek istiyorum. Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanılacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM'ler değildir? Bizler eğer 21'inci yüzyılda iddialı bir ülke olmak istiyorsak, bölgesinde ve dünyada üretimiyle toplumsal barışıyla, demokrasi kültürüyle örnek teşkil eden bir ülke olmak istiyorsak beşeri sermayemize sürekli yatırım yapmak zorundayız. Eğitimde fırsat eşitliğini sürekli yükseltmek zorundayız'' ifadelerine yer verdi.

Okullar yarın açılacak mı? Yarıyıl tatili uzayacak mı?

YARIYIL TATİLİ UZAYACAK MI? 

Türkiye'de son 24 saatte yapılan 421 bin 435 testte 98 bin 715 vaka tespit edilirken 221 kişi hayatını kaybetti. Artan vaka sayıları ve Omicron varyantı nedeniyle vatandaşlar ''Yarıyıl tatili uzayacak mı?'' şekinde sorular sorumaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yarıyıl tatili hakkında açıklama yaptı uzatmak gibi bir kararın olmadığını belirtti. Sağlık Bakanlığı ile ortak hareket ettikleri açıklayan Özer yüz yüze eğitimde ısrarcı olacaklarını ifade etti. 

İKİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ NE ZAMAN?

Sömestr tatili ile öğrenciler ikinci dönem ara tatili hakkında araştırmalara başladım Milli Eğitim takvimine göre ikinci dönem ara tatili 11 Nisan tarihinde başlayacak ve 15 Nisan 2022 sona erecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...